Неделя, 23 Яну 2022
    
Созопол

Жители на Община Созопол се жалят – не са получили дървата си

  30.11.2021 17:16  
Жители на Община Созопол се жалят – не са получили дървата си

Моника ИЛИЕВА

 

 

Жители на Община Созопол се жалят – не са получили дървата си, а сме на прага на декември. Проблемът се задълбочава поради факта, че голяма част от тях са направили плащането още през месец април и не са им доставени, други, направили плащането по-късно – през септември, вече са обезпечени с огревна дървесина, това каза по време на сесията в Созопол днес Светлана Лулева, общински съветник. Тя попита администрацията какъв е редът за получаване на общински дърва, кой контролира процеса по доставката им и кога ще бъдат задоволени нуждите? Лулева добави, че винаги е имало ред за получаване и определящо е плащането по фактура.

Кметът Тихомир Янакиев определи питането като особено актуално и уточни, че Общината контролира процеса до доставка склад. Той уточни, че в момента има 1000 кубика дърва, добити, с които могат да се подсигурят 200 семейства.

Янакиев припомни, че за ситуацията, в която се намират виновни са и недобросъвестни страни по целия процес, доставили дърва от Созопол до село Маринка. Случаят бе посочен в отговор на въпроса за контролния общински орган по снабдяването с дърва за огрев и че очевидно общината не тъне в безхаберие.

По отношение на добиването им кметът на Созопол обясни, че се сече непрекъснато. Конкретизира, че се мисли по въвеждане на нов регламент, т.е. скъсяване на сроковете по плащане и фактуриране на дървата. Само така могат да се предотвратят споменатите случаи.

Тихомир Янакиев обясни, че на проведена среща с кметовете на съставни селища, неотдавна, е взето решение те сами да избират превозвачите. „Общината има ангажимент до изнасянето до склада, проверяване на фигурите. След това са кметовете“, добави Янакиев.

Кметът уточни, че дървата ще бъдат получени, работи се по въпроса.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя
  22.01.2022 11:31      

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона сигур