Четвъртък, 24 Фев 2022
    
Бизнес Бургас

От EVN съобщават за отсрочка при получаване компенсацията за ток

  24.11.2021 13:07  
От EVN съобщават за отсрочка при получаване компенсацията за ток

Бизнес клиентите на свободен пазар, които са избрали за доставчик на ел.енергия EVN, както и клиентите на Доставчик от последна инстанция в Югоизточна България, ще получат компенсацията си в следващата си фактура. Това уточняват от EVN.

Обявената от държавните институции програма предвижда компенсиране на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия със 110 лв./МВтч. за консумирана електроенергия за месеците октомври и ноември 2021 г.

Отлагането във времето е предвид факта, че към момента на издаване от EVN на фактурите за месец октомври, процесът по подписване на необходимите договори между Министерство на енергетиката (МЕ) и доставчиците не бе приключил. Така клиентите на EVN на свободен пазар ще получат компенсацията си за октомври заедно с фактурата и компенсацията за ноември 2021 г.

Това е предвидено в програмата, която дава възможност фактури, по които се дължи компенсация, но са издадени преди подписване на договора между МЕ и съответния доставчик, да бъдат включени в компенсирането.

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Жечо Станков: Бизнесът, гражданите и общините са със спешна нужда от помощ
  25.11.2021 14:12      

Георги РУСИНОВ Парламентарният вот от 14 ноември отмина, но тепърва предстои да разберем