Сряда, 23 Фев 2022
    
Мнения

Фатме Рамадан - депутат от ДПС: Ще бъда гласът на жените в парламента

  24.11.2021 11:11  
Фатме Рамадан - депутат от ДПС:   Ще бъда гласът на жените в парламента
Фатме Рамадан с останалите от ръководството на ДПС-Бургас по време на регистрацията на листата

Третата в листата на Движението е личната номинация на Ахмед Доган

 

Силвия ШАТЪРОВА

 

 

Фатме Рамадан е на 37 години, родена в руенското село Каравельово. Завършила е средното си образование в Професионална гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ в Бургас. Има придобита бакалавърска степен по неорганични и химични технологии в ''Проф. д-р Асен Златаров”, както и магистърски степени по специалностите „Технология на водата”, „Стопанско управление” и „Екология”. През 2010 година е завършила училище за политика „Димитър Паница” и летен университет по демокрация към Съвета на Европа в Страсбург. Има стаж в Европейския парламент. Била е ръководител на лабораторията в едно от най-старите предприятия в България за добиване на сол „Черноморски солници” АД и старши експерт в Общинска служба по земеделие в Руен. Към настоящия момент работи като учител по биология и химия. Младата дама е новият депутат от ДПС-Бургас в 47-ия парламент.

 

ДПС - Бургас направи истински фурор на тези избори след като прати в 47-ия парламент трима местни депутати, а не пришълци. Още по-значима за Движението се оказва победата, защото третият народен представител ще е Фатме Рамадан. Тя е личната номинация на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Бях областен председател на Младежко ДПС - Бургас и член на ЦОС на МДПС във време, когато д-р Ахмед Доган беше в активната политика. В ПП ДПС не е клише да се дава път на младите. На всички младежи, които показват компетенции, се дава възможност да разгърнат потенциала си. Имам самочувствието, че съм образована жена, натрупах професионален опит, ако щете и житейска мъдрост. Избирателят и ДПС са ми отсъдили, че е дошло време да ги представлявам в Народното събрание“, казва пред „Черноморски фар“ Фатме Рамадан. Тя влиза в Народното събрание с нагласата, че има много несвършена работа и ще трябва да оправдава доверието на избирателите.

Казва, че жените често са неоценявани, получават по-ниски възнаграждания от мъжете. При кандидатстване за работа често са пренебрегвани заради семейно положение и малки деца. „В ковид пандемията, в която се намираме сега, жените работят, жените се грижат за семейството си, жените помагат на децата си при онлайн обучението. Да, вярвам, че центърът на една жена е нейният дом, но домът не бива да е граница за нейните възможности. Като един млад и образован човек бих била полезна, участвайки в законотворческите процеси в областта на околната среда, земеделието и образованието, но като жена обаче бих искала да съм гласът на жените в парламента“, казва младата жена. За нея времето на политиците не е отминало и не може да се говори, че бъдещето е на експерти. „Не може политик без експертиза да твори качествено законодателство. Вярвам, че политиката и експертизата трябва да са съчетани“.

За нея е плюс, че тримата народни представители от ДПС са местни хора, познават проблемите на региона и ще работят за бързото им решаване.

 

 

 

 

 


Анкета

Очаквате ли военен конфликт в Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Фатме Рамадан - депутат от ДПС:   Ще бъда гласът на жените в парламента
  24.11.2021 11:11      

Третата в листата на Движението е личната номинация на Ахмед Доган