Четвъртък, 24 Фев 2022
    
Бургас

Предимно слънчево, около обяд облачността ще се увеличи

  24.11.2021 06:31  
Предимно слънчево, около обяд облачността ще се увеличи

Започналото през нощта разкъсване и намаление на облачността над източните райони ще продължи и през деня ще обхване по-голямата част от страната.

По-значителна ще се задържи облачността над Западна България, където на места в часовете преди обяд все още слабо ще превалява. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

По Черноморието в сутрешните часове ще е предимно слънчево. Около обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 8 до 11 градуса. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините от западната половина от страната ще е предимно облачно и мъгливо, преди обяд със слаби валежи от дъжд, над около 800 метра - от сняг. На изток облачността ще намалее на места до предимно слънчево време.

Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт, привечер ще се ориентира от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В четвъртък ще е с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в отделни райони ще стихне и там рано сутринта ще се образуват мъгли, които ще се задържат до около обяд.

Сутрешните температури ще се понижат още и минималните ще бъдат между минус 2° и 3°, а дневните в повечето райони ще са малко по-високи – предимно между 7 и 12 градуса. По-късно през деня от запад ще се появи разкъсана висока облачност.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и температурите, отначало дневните, ще се повишат и на места в Източна България и северно от планините ще надхвърлят 15 градуса.

Облачността ще бъде по-често значителна. В петък на места от запад на изток, а в събота по-късно през деня и през нощта срещу неделя, главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност за значителни количества.

В неделя за кратко валежите ще спрат, вятърът от запад-югозапад ще се усили, температурите ще са високи за края на ноември.


Анкета

Очаквате ли военен конфликт в Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Жечо Станков: Бизнесът, гражданите и общините са със спешна нужда от помощ
  25.11.2021 14:12      

Георги РУСИНОВ Парламентарният вот от 14 ноември отмина, но тепърва предстои да разберем