Неделя, 20 Фев 2022
    
Бургас Избори 2021

Фани Семерджиева, РИК: Очаквам около 2 часа след полунощ да сме приключили

  21.11.2021 21:26  
Фани Семерджиева, РИК: Очаквам около 2 часа след полунощ да сме приключили

Дона МИТЕВА

Десет минути след края на изборния ден първите членовете на първите избирателни секции пристигнаха в зала „Бойчо Брънзов”, където се прави обработката на документацията. Обичайно те  бяха от затвора и двадесетте подвижни секции, които обслужваха карантинирани и трудно подвижни граждани в деня на вота.

Отличници при справянето с документацията се оказаха и членове на избирателна секция от бургаското училище „Димчо Дебелянов”, които пристигнаха минути след първите.

 По думите на председателката на Районната избирателна комисия Фани Семерджиева избирателната активност в бургаска област е 33%.

„Очаквам около 2 часа след полунощ да сме приключили с обработката на документите, ако хората от всички секции пристигнат, т. е. бъдат извозени в нормално време. Разбира се трябва и в нормално време всички да обработят протоколите”, каза тя.

Изборният ден премина спокойно, само с една единствена жалба – тази от Зайчар, която е проверена.

Темата на деня бяха изчезналите карти за гласуване. „Някъде изтече фалшива новина, че са се намерили картите. Говорихме с председателката – не, не са намерени. В  секция в село Порой, също едната машина преустанови работа, но изборният ден продължи с другата, защото там имаше две машини. В Бургас в „Меден рудник”, в 117 секция машината не работеше. Имаше още няколко проблемни, но техниците успяха да ги овладеят. Така че изборният ден бе спокоен”, резюмира деня председателката на РИК и обобщи, че машинният вот е далеч по добър от хартиения.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Герджиков: Гласувах за единството на нацията
  21.11.2021 12:09      

Той подчерта, че е важно да се гласува, защото това е начинът да се възстанови доверието в инстит