Петък, 18 Фев 2022
    
Избори 2021 Общество Руен

Ешереф Ешереф, депутат: Мощен успех за ДПС в Бургаско, реализираме трети мандат

  19.11.2021 14:08  
Ешереф Ешереф, депутат: Мощен успех за ДПС в Бургаско, реализираме трети мандат

Моника ИЛИЕВА

 

 

Ешереф Кязим Ешереф е роден на 12.05.77 г. Общински председател на ДПС-Руен, два мандата депутат. Основно образование завършва в село Руен, средно - в ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, Бургас. Висше придобива в Бургаски свободен университет, в специалности „Финанси“ и „Електроника“. До края на 2009 година работи в завод в Дебелт. Малко след това датира изборът му за председател на Общински съвет – Руен. До изборите през месец април т.г. го председателства. Следват два кратки мандата като депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание. За третия – в 47-мото НС, си пожелава да е по-дълъг.

 

За първи път Движението за права и свободи с три мандата от област Бургас. Мощната подкрепа на електората, въпреки ниската избирателна активност в страната, доведе до реализирането на още един мандат от региона. „Черноморски фар“ припомня, че в предходните две избирателни кампании, през април и юли т.г., мандатите бяха два. 

„Поредни избори, можеше и без тях, особено в епидемична обстановка. ДПС отстоя и запази позиции. Получихме силна подкрепа, както и през изборните – април и юли. Успешно реализираме трети мандат. Исторически успех за областта! Нашите симпатизанти се шегуват – трети път на избори, трети мандат“, коментира пред наш репортер Ешереф Ешереф, депутат от 46-ото Народно събрание (НС).

Той коментира, че основните му цели по пътя към 47-мото НС са и партийните цели – ускорено икономическо развитие на страната и търсене на изход от множеството насъбрали се кризи. Но най-важното е да има управляващо мнозинство и редовно правителство, което да ни изведе от целия крах, в който се намираме към момента. Трябва да има правителство, което да носи отговорността. Служебното не се справя. Не успява да овладее нито здравната, нито икономическата криза“, коментира депутатът.

От думите му става ясно, че проблемите на симпатизантите на партията са икономически. Инфлацията! „Не само цените да растат, но е време и заплатите да се повишават. За пенсиите, отварям скоба, че благодарение на нашата политическа група, на ДПС, успяхме да помогнем за добавката от 120 лева до края на годината. Отново ще има актуализация след изтичане на периода. Крайно време е да стигнем средното европейско ниво на икономиката, а не дежурно да задълбаваме последното място в класациите им“, добави Ешереф.

На местно ниво, локално, се работи по преодоляване на кризата със снабдяването с дърва на населението в Руенско. Проблемът се разрешава постепенно, по единствения възможен към момента начин.

„В Руен, на среща при кмета Исмаил Осман, пристигна директорът на Югоизточно държавно предприятие  (ЮИДП), което пряко отговаря за Бургаска област. Идеята е да се пренасочат дърва от съседни лесничейства на същата цена, на която се продават и в Айтоското горско стопанство. Хората започнаха да се снабдяват, макар и с бавни темпове. Примерно, количеството за домакинство, ако е 8 кубика, то по 4 кубика се разделят между две семейства. За останалото количество ще бъдат компенсирани на следващ етап, но не по-късно от месец декември. Напрежението беше голямо, хората с право бяха възмутени. Акцентирам, че проблемът не е изчистен докрай. В момента се возят дърва, където има добити и на склад. Съседни лесничейства също помагат, за да не останат хората без огрев в зимните месеци“, поясни бъдещият депутат в 47-мото НС.

Ешереф Ешереф отправи сърдечни благодарности към симпатизантите на ДПС, въпреки пандемичната обстановка и натиска, който им е оказан, се доказват като лоялни и достойни хора.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Драгомир Ошавков, ИБГНИ: Кирил Петков и Асен Василев плуват в море с акули
  19.11.2021 13:20      

Георги РУСИНОВ   Партиите на протеста – ИТН, ИБГНИ и ДБ, са получили н