Четвъртък, 10 Фев 2022
    
Общество

Швейцарско лечение за бургазлии предлага новата „Сърце и Мозък“

  11.11.2021 16:36  
Швейцарско лечение за бургазлии  предлага новата „Сърце и Мозък“

Ден на отворените врати в новата швейцарска болница „Сърце и Мозък“ Бургас се проведе днес.

С впечатляващите 15 000 кв. м разгъната застроена площ, построена и оборудвана за година и половина, новата болница „Сърце и Мозък“ предоставя на жителите на Бургас и региона достъп до мултидисциплинарно лечение на място, както и възможност за консултации от разстояние с водещи университетски клиники от Европа и САЩ.

Болницата разполага с 330 легла, 14 операционни зали с възможност за роботизирана хирургия, хибридна зала за смесена хирургия и операции с бипланова ангиографска апаратура. Българският Кардиологичен Институт, част от който е и новата швейцарска болница, работи със собствена система ПАКС за обмен на видео и графична информация и образни изследвания. Освен 8 реанимобили, лабораторния блок, 12 приемни лекарски кабинета, улеснен достъп за хора с двигателни увреждания, болницата разполага с клиники и отделения по кардио и невро хирургия, съдова и гръдна хирургия, обща хирургия, анестезиология и интензивно лечение, образна диагностика, нервни болести, урология, гастроентерология, ортопедия и травматология, физикална и рехабилитационна медицина. Очаква се до дни да стартира работата на отделенията по кардиология, кардиохирургия и анестезиология и интензивно лечение. В началото на следващата години ще заработи единствената в града и региона роботизирана хирургична система da Vinci X3D - HD с четири ръце.

Лечебното заведение се намира в комплекс „Славейков“ , очаква се малката „Сърце и мозък“ в Бургас да се премести до дни в новата база, а болницата да бъде открита официално през декември.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Арх. Георги Долапчиев: Политиката и архитектурата могат да вървят ръка за ръка
  10.11.2021 15:10      

Млада надежда от листата на ГЕРБ-СДС тръгва към парламента, ще работи за облекчаване на адми