Понеделник, 07 Фев 2022
    
Общество Поморие

Нов живот за Ритуална зала в Поморие, става учебен хъб

  08.11.2021 12:20  
Нов живот за Ритуална зала в Поморие, става учебен хъб

Местна инициативна група (МИГ) – Поморие, чийто председател на управителния съвет е кметът Иван Алексиев, кандидатства за финансиране и реконструкция на сградата на бившия Обреден дом – Ритуална зала в  Поморие и превръщането ѝ в Учебен и консултативен хъб. Проектът е по международна програма, в партньорство с други чуждестранни инициативни групи.

Целта е на мястото на рушащата се към момента сграда, да бъде изградена инфраструктура на Център за учене през целия живот, в който ще се провеждат съвместни дейности, свързани с  насърчаването на местните културни продукти, популяризиране на  културно-историческото наследство и подпомагане на местната общност за активно включване в културния живот на общината. Ще се осигури пространство и сцена за различни културни дейности, както в подкрепа на местни творци, така и за популяризиране на местни обичаи, в резултат на което в града ще се привлекат туристи и ценители на културата и изкуството.

Проектът, „Реконструкция, ремонт на сграда, част от инфраструктурата за професионално образование в гр. Поморие и създаване на Учебен и консултативен хъб – Етап 1“, кандидатства за финансиране пo подмярка 19.3 от Програма за развитие на селските райони 2014 -2020 г., в партньорство с други местни инициативни групи от Италия и Румъния.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Николов: Бургаските полицаи са пример за висок професионализъм
  08.11.2021 11:57      

Българската полиция днес отбелязва своя професионален празник. По този повод кметът Димитър Никол