Неделя, 13 Фев 2022
    
Общество

Над 25 000 щадящи теста пристигат в областта

  08.11.2021 14:05  
Над 25 000 щадящи теста пристигат в областта

Очакванията са около 70% от родителите да са съгласни с процедурите

 

Георги РУСИНОВ

 

Щадящите тестове, с които учениците ще трябва да се тестват 2 пъти седмично, пристигат в областта. Тяхната бройка е 25 140, заяви директорът на РУО-Бургас Лиляна Иванова пред „Черноморски фар“. Те ще бъдат съхранявани от Инспектората, като ще бъдат разпределяни в училищата според броя съгласни родители децата им да бъдат тествани.

По предварителни данни 70% от родителите са заявили желание децата им да бъдат тествани. Окончателната бройка ще стане ясна утре, защото днес продължават да пристигат списъци с анкетите, които бяха пуснати по училища.

„Продължава събирането на декларации от директорите за тестовете. След това трябва да ги обработят и утре сутринта да ни подадат точното число на родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани с щадящите тестове. Нямам информация каква е общата нагласа на родителите, защото декларациите все още се събират. С директора на едно голямо бургаско училище разговарях по друг повод и той ми каза, че към момента около 70% от родителите са заявили желание“, обясни директорът на РУО-Бургас.

Иванова добави, че нейните очаквания са процентът да е висок и за цялата област.

„Това са малки деца, които не могат да стоят вкъщи, защото родителите им трябва да ходят на работа. Това е вариантът. Повечето родители разбират ситуацията. Ясно е, че за никого не е лесно, но трябва всички заедно да направим така, че за децата да е най-добре“, каза още тя.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Радев: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието
  14.11.2021 21:24      

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар