Понеделник, 07 Фев 2022
    
Избори 2021

Мустафа Карадайъ от Мадан: Имаме дълг да посочваме правилната посока за развитие на България

  08.11.2021 12:10  
Мустафа Карадайъ от Мадан: Имаме дълг да посочваме правилната посока за развитие на България

Дошло е време пак да правим история. И най-много ни отива тук, от този площад да кажем: Да, днес ние правим история в нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в Мадан. И обясни: "След като ДПС зададе посоката на България - членството в ЕС, и пътя към нея - членство в НАТО, през 2009 г. едни хора влязоха в управлението на страната. Взеха властта, но не управляваха. Няма посока, няма развитие. За да стигнем дотам днес, 2021 г., да констатираме, че при множеството кризи има вече и криза на демокрацията, и криза на държавността".

Ние вярваме, че имаме задължението, имаме дълга да браним и да пазим отвоюваната свобода и демокрация в нашата Родина България, но заедно с това да сочим и правилната посока за развитие на България. А днес тя е модерните демокрации в света, модерните демокрации в Европа, заяви още Карадайъ.

Америка е пример за демокрация и свобода. Ние следваме модерната демокрация в Америка. Америка са наши приятели, ние сме приятели на Америка, каза още Мустафа Карадайъ. И риторично попита: "Какъв тогава е проблемът в България да изберем Мустафа за президент?"

Ние с Искра Михайлова сме генераторите на национално-обединяващи каузи, заяви Мустафа Карадайъ. И ги изброи:  Достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, не някога в бъдещето.  Безплатна и достъпна детска градина за всяко дете у нас. Създаване на съвет по енергетика към президента, който да направи стратегия за преодоляване на разрастващата се енергийна криза. Българският трибагреник във всеки дом и над всяка обществена сграда, защото той ни обединява.  Стратегия и план за преодоляване на демографската криза.  Българското културно-историческо наследство да стане част от световното.

В предизборната среща в Мадан участваха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и Хайри Садъков, водач на листата на ДПС в Смолян.

Да бъда кандидат на ДПС за вицепрезидент е преди всичко отговорност. Огромна отговорност пред всички вас, пред ДПС, пред жените, пред бизнеса, пред хората на културата, пред научните среди, пред нашето Отечество, каза Искра Михайлова. И сподели, че всеки път, когато колегите й в Европа я питат успява ли ДПС да направи така, че Европа да стигне до България, тя се сеща за Мадан и разказва за европейския град Мадан.

Дойдох в Мадан и си казах: Боже, какво място, колко хубав град! А, когато дойдох на площада си казах: Боже, какви хубави хора! - обърна се към множеството вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс. И заръча на депесарите: На 14 ноември очаквам от вас Мустафа и Искра да имат най-много гласове.

Киряс е в България като част от делегацията на АЛДЕ, която включва европейски наблюдатели на изборите. Мисията на АЛДЕ е у нас по повод случаите на полицейски репресии над български избиратели.

Бяхме три дни с колеги от Испания, Германия, Белгия, Словения, разговаряхме с представители на различни групи в държавата и бяхме шокирани. В 2021 г. в европейска България има дискриминация, каза Емил Киряс. И категорично заяви: "Такива неща в Европа не могат да се случват!" Бъдете силни, мъдри, правото и правдата са на ваша страна, каза Киряс.

Моята мечта е Република България да избира държавен глава не по това как се казва, каква религия изповядва, какъв цвят на кожата има. А по това какво може, как поставя публично проблемите и най-важното как ги решава, заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Само Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова могат да изградят разрушените мостове между институциите, между институциите и партиите, между отделните партии, между българските граждани, партиите и институциите, каза зам.-председателят на ДПС Халил Лефитов и призова депесарите за гласуват с № 17, за да изберат Карадайъ и Михайлова още на първи тур.

"Ние няма да позволим хора, превзели властта в България през задния двор - без да участват на избори и без да получат подкрепа, да управляват нашата Родина", категоричен бе зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Тези хора превзеха министерските столове без да осъзнават къде се намират. Превърнаха МВР в предизборен щаб. Урониха престижа и авторитета на държавата. Ние от ДПС няма да позволим това да продължи, категоричен бе Ахмедов.

Днес е много важно Мадан отново да даде своята силна подкрепа за ДПС, за да продължи Европа да бъде в Мадан - с политиките си, с ценностите си, каза и евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. И заяви: "Затова е важно да изпратим колкото се може повече народни представител в 47-ия парламент, които да участват в разработването на европейските политики в България".


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Николов: Бургаските полицаи са пример за висок професионализъм
  08.11.2021 11:57      

Българската полиция днес отбелязва своя професионален празник. По този повод кметът Димитър Никол