Сряда, 02 Фев 2022
    
Бургас

„Фортисимо“ – най-добри в света

  03.11.2021 15:44  
„Фортисимо“ – най-добри в света

Дона МИТЕВА

Вокален ансамбъл ''Фортисимо'' e двукратен световен шампион WORLD CHOIR GAMES 2021. Според жури и участници, а и според ръководителката Милена Добрева това е прецедент в конкурса. Бургаският талант отново се прочу. Трудът и всеотдайността на състава и неговата ръководителка Милена Добрева са възнаградени за пореден път.

След огромия си успех в Белгия, световните шампиони Милена Добрева и “Фортисимо” бяха посрещнати в Бургас. Плакати „Милена ти си златна“ и „Добре дошли, шампиони“, "Обичаме ви "Фортисимо" много знаменца и викове „Браво“ огласиха площада пред Община Бургас.

„Изпълнихме заръката на Община Бургас, която ни подкрепя, без златен медал да не се връщаме. Два златни медала - че ги донесохме, донесохме, но по-важното са най-високите резултати в целия конкурс. Чужденците  започнаха да крещят.

Станахме отново шампиони, този път в двете категории, в които се явихме. Това било прецедент. За наше огромно щастие българският химн прозвуча два пъти. Усещането е неописуемо. Много сме щастливи, че доставихме радост не само на Бургас – на цяла България, защото нашето постижение се оказа, че наистина е прецедент“, развълнувано разказа Милена Добрева.

Кметът Димитър Николов посрещна „малката голяма Милена Добрева“ и нейните таланти от „Фортисимо“ заедно с техните фенове на площада пред общината.

„Нашият град ражда изключителни таланти. А това, че тази година повторихте успеха си и го увеличихте двойно без всякаква конкуренция – не знам какво се случва. Трябва като ви видят и да се крият извън залите останалите хорови състави.

На всякъде чуха, че в България, в един град, който се нарича  Бургас хоровото изкуство и талантите са на изключително високо – световно ниво. Благодаря ви от все сърце. Деца вие сте страхотни, а Милена е вълшебник, който прави чудеса с бургаските таланти“

След получаване на добрата новина късно вечерта градоначалникът  написа в социалната мрежа: „Аплодисменти за нашите таланти, браво  Милена Добрева! Да доставиш такава радост на Бургас и България чрез талант, много труд и финес!

Бургаските деца от “Фортисимо” отново покориха света и заради тях тази вечер светът чу два пъти химна на България! Те станаха световни шампиони и то в две категории на Световните хорови игри в Белгия!

Честито, Вокален ансамбъл ''Фортисимо'' ! Поклон за хъса, любовта и отдадеността ти, Милена Добрева!

Отново успяхте! Респект! Будители сте!“

На извънредната сесия, състояла се на 3 ноември общинският съветник Весели Пренеров, сподели с колегите си за успеха на бургаските невероятни гласове. Той обясни, че от комисията по култура към ОбС ще предложат на „Фортисимо“ да бъде дадена парична награда.

Много снимки и прегръдки запечатаха мига на посрещането в Бургас на една част от състава, защото останалите са студенти в София и след прибирането в България останаха направо в столицата.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Тихомир Безлов: Надминахме Перу по смъртност
  03.11.2021 12:17      

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващат