Четвъртък, 03 Фев 2022
    
Несебър

Несебърски ученици посветиха седмица на народните будители

  01.11.2021 15:01  
Несебърски ученици посветиха седмица на народните будители

Учениците на СУ “Любен Каравелов”, Несебър отбелязаха  празника на народните будители с редица инициативи. Четвъртокласниците на училището се включиха активно в различни мероприятия в седмицата, предшестваща Деня на народните будители . 

Проявите започнаха със спортно състезание “Бързи, смели, умни”. С голям ентусиазъм и дисциплина, децата премериха сили в разнообразни щафетни игри. Честванията, посветени  на празника, бяха белязани и с други интересни дейности. Четвъртокласниците, заедно със своите класни ръководители и учителите от групите за целодневно обучение, изработиха и представиха проекти и табло за народните будители.

Децата направиха  атрактивни презентации по темата, с които обогатиха и надградиха своите знания. Използван беше и интересен начин за представяне на избран от тях народен будител – изработване на лапбук. 

В края на седмицата, посветена будителите, четвъртокласниците бяха поздравени  от директора на училището Ирина Велкова и  бяха удостоени с грамоти за активно участие в проявите.

И учениците от пети клас на СУ „Любен Каравелов“, град Несебър отбелязаха Денят на народните будители с кратко тържество, посветено на 140-та годишнина от основаването на родното училище и с това поставиха началото на поредица от събития посветени на важния юбилей.

В навечерието на празника Константин Демирев от V клас припомни на съучениците си най-известните думи на патрона на училището: „Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори!“ Вокална група с ръководител Гергина Нейчева изпълни песен за будителите, а ученици от V клас, с класен ръководител Таня Кехайова, честитиха празника на учители и ученици със стихове и слова за будителите – книжовници, творци, борци за църковна независимост и национална свобода.

В красив фон на събитието се превърнаха табла за будителите подготвени от ученици от училището.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Тихомир Безлов: Надминахме Перу по смъртност
  03.11.2021 12:17      

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващат