Неделя, 30 Яну 2022
    
Спорт

Отличиха шампиони и клубовете им с парични награди

  31.10.2021 15:05  
Отличиха шампиони и клубовете им с парични награди

Ердал Галип, Георги Стоянов и Владимир Коточев си заслужиха по 1500 лева

 

Георги РУСИНОВ

 

Трима успешни бургаски спортисти и клубовете им бяха отличени с парични награди. Общински съвет – Бургас гласува единодушно акробатите Георги Стоянов и Владимир Коточев, както и борецът Ердал Галип да получат награда от по 1500 лева за всеки за успехите си. Гласувано бе клубовете им също да бъдат възнаградени с по 1000 лева. КСА „Бургас“ и СКБ „Черноморец“ трябваше да получат по 10 000 лева, както бе първоначално заложено в докладната. Впоследствие обаче Спортната комисия, която е и вносител, коригира предложението си на 1000 лева.

Припомняме, че Стоянов и Коточев донесоха първата за България европейска титла при подрастващите в акробатиката. Състезателите на КСА „Бургас“ спечелиха безапелационно финала във вида двойки мъже във възраст 11-17 години на първенството на Стария континент за юноши и девойки, което се проведе в италианския град Пезаро. Възпитаниците на К. Борисова и М. Желева изпълниха перфектно, с изключителен хъс и желание съчетанието си, поставено по музика на Майкъл Джексън, и отнесоха конкуренцията с оценка от 27.650 точки. Втори останаха представителите на Русия с оценка от 26.900 точки, а тройката допълва двойката на Великобритания – 26.800 точки.

Ердал Галип пък е първият ученически шампион на България от провелите се в Белград първи световни ученически игри. Младият състезател на СКБ „Черноморец“ спечели титлата в борбата категория до 62 кг свободен стил, като постигна три убедителни победи. Бургаският талант даде само точка на съперниците си, като на старта разгроми само за 53 секунди украинеца Кутсил с 12:1, после прегази и представителя на домакините Беркач с 12:0, както и бразилеца Мануел де Жезуз с 10:0. Схватките в сръбската столица бяха изгледани от президента на Международната федерация Лалович. В Белград се събраха над 2500 състезатели от 42 държави, които спориха за медалите в 14 вида спорт. Сред тях волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика, джудо, карате, шахмат, таекуондо, както и борба.

Отношение по темата взе единствено членът на Спортната комисия Станимир Апостолов.

„Постигнати са изключителни резултати от едни млади спортисти, които са бъдещето на Бургас. Ние трябва да стимулираме тези наши състезатели. Подпомогнахме ги с предходни наши решения, когато и на тримата отпуснахме минимални суми за подготовка за тези състезания. Вижда се, че оправдават отпуснатите средства от нас, затова мисля, че е редно сега те да бъдат наградени, както и клубовете им“, заяви той.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Валентин Василев: Вярвам, че в Бургас мога да направя стойностна и висококвалифицирана медицина
  29.10.2021 11:26      

Проф. д-р Валентин Василев завършва в Медицинския факултет в гр. Пловдив. Специализира обща,