Четвъртък, 27 Яну 2022
    
Избори 2021 Мнения Руен

Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ: ДПС винаги пише история

  28.10.2021 18:11  
Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ: ДПС винаги  пише история

Кризите се лекуват не с реваншизъм, а със законност, държавност и демокрация, заяви лидерът на движението

Силвия Шатърова

 

Времето днес отново е историческо за България, такова беше преди 30 години, когато свалихме тоталитарния режим, преди 17 години и си поставихме за цел-страната ни да е част от ЕС и НАТО,  и това стана през 2007 година. 17 години след стартта на демокрацията осъществихме тази историческа цел“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Руен пред събралите се симпатизанти по време на предизборна среща.

По думите му в момента демокрацията и държавността са в криза и то на най-високо държавно ниво-президент, парламент, премиер.

„Ние казваме, че върховенството на правото се защитава с повече законост, а не с реваншизъм. Кризата в държавността се лекува не с реваншизъм, а с повече държавност, кризата на демокрацията се лекува с повече демокрация. Днес е дошло историческо време за България, на ДПС й приляга да прави история и всички заедно ще правим история днес. Дошло е време на нов етап от развитието на демокрацията в нашата родина -България и ние заедно ще го направим. Дошло е време България като член на ЕС и ние като европейски граждани да оценяваме хората по техните качества, цели и идеи и да избираме не разделителни линии, а по обединавящи цели“, заяви още Карадайъ. Той се обърна към кандидат за вицепрезидент искра Михайлова, която е евродепутат с думите:“Госпожо Михайлова, там Вас питат ли Ви коя била вашата родина? Разбирате ли колко е нелпо това“, каза още лидерът на ДПС.

Той е категоричен, че президентът трябва да е обединител, да не води окопни войни и междуличностни битки.

Премиер и президент воюват и си мерят пагоните,  противопоставят политическите партии, които   не могат да съставят правителство в това важно време за България, допълни още той.

Карадаъй заяви пред мнозинството, че след среща с еврокомисари лидери е взето решението ДПС да издигне своя кандидат президентска довйак. Той допълни, че кадри на ДПС са на отговорни европейски постове.

Кандидатът за вицепрезидент  Искра Михайлова заяви, че основните цели, които си поставят е справяне с демографската криза, тя припомни още, че при управления на ДПС България е влязла в ЕС и НАТО, които са исторически. Със емоция говори за листата на ДПС в Бургаска област, която със симпатия нарече „отворковци, млади и нахъсани“.

 

Лидерът и кандидат за президент на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в Руен заедно с кандидата  за вицепрезидент Искра Михайлова, като на предизборната среща в центъра на населеното място бе представена цялата листа на ДПС за региона.

Водачът й Севим Али, вторият в листата Ешереф Ешереф благодариха на избирателите си, че винаги са зад тях и заявиха, че моментът е исторически, защото за първи път ДПС има кандидат за президент.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения Руен
Кандидатът за президент Мустафа Карадайъ: ДПС винаги  пише история
  28.10.2021 18:11      

Кризите се лекуват не с реваншизъм, а със законност, държавност и демокрация, заяви лидер