Вторник, 07 Дек 2021
    
Руен

Напрежение в Руен, само част от местните са снабдени с дърва за огрев

  28.10.2021 18:04  
Напрежение в Руен, само част от местните са снабдени с дърва за огрев

Моника ИЛИЕВА

 

Община Руен е обезпечила зимния сезон, поддържащата фирма е избрана, но не така стоят нещата с дървата за огрев. Това каза пред „Черноморски фар“ Исмаил Осман, кмет на община Руен. „Има проблем с дървата за огрев, за местното население. Няколко са фирмите, които добиват, но Руен няма общински гори. Държавно горско стопанство-Айтос снабди с дърва част от  жителите. Преди седмица бяха добити 30 хиляди кубика от общо 50 хиляди, които трябва да се дадат на руенци. Т.е. около 55-60% от хората в общината имат дърва, а другите все още не са снабдени с трупи за огрев, а вече сме почти ноември“, апелира Исмаил Осман и по време на предизборната кампания на Мустафа Карадайъ в общината по-рано днес.

Проведен е разговор с шефа на Горското в Айтос, който уверява управата на Руен, че ще получат обещаните количества дърва за населението. Кметът Исмаил Осман изрази притеснение относно спазването на договорката. „Хората си искат дървата и има леко напрежение“, уточни кметът.

По отношение на подготовката за зимния сезон, Община Руен е готова. Избрана е фирма, оборудвана с необходимата техника, имайки предвид лютите зими, които се разразяват в този район. „Нашият БТР винаги е на разположение, но го използваме в извънредни ситуации. Не повече от 2-3 пъти годишно“, коментира Осман.

Руен е в оранжевата зона по заболеваемост от Ковид-19, 260 са заболелите общо.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.