Неделя, 16 Яну 2022
    
Избори 2021

Мая Манолова от Бургас: Тръгваме на избори с амбицията за два пъти по-висок резултат

  17.10.2021 17:38  
Мая Манолова от Бургас: Тръгваме на избори с амбицията за два пъти по-висок резултат

Георги РУСИНОВ

 

Мая Манолова пристигна в Бургас за откриването на кампанията на местната структура на „Изправи се. БГ! Ние идваме“. Тя бе категорична, че тръгват на избори с амбицията за два пъти по-висок резултат от предишния.

„В следващия парламент ще има мнозинство на промяната, от което „Изправи се.БГ! Ние идваме“ ще бъде много важна част. Всички сме свидетели как статуквото се готви за реванш и опитите за реставрация на старото ще продължат и след изборите. Затова в следващия парламент ще има нужда от парламентарна група като нашата, която има кураж и опит да се противопостави. Наивници бяхме затова, че Борисов ще си тръгне толкова бързо. Затова са толкова важни парламентарните избори. Открихме кампанията във Варна паралелно с ПП „Продължаваме промяната“. Ще сключим предизборно споразумение за общо мнозинство след изборите с тях и ДБ. Трябва българските граждани този път да са спокойни, че ще има правителство, в което формациите на промяната ще имат мнозинство“, обясни Манолова.

Тя добави, че от ИБГНИ са готови с част от управленската си програма, която засяга най-вече социалния сектор.

„Ние сме формацията с най-висока социална чувствителност. Показахме го и с работата си в двата предходни парламента. Наше беше предложението за повишаване на майчинството през втората година. За това да има 120 лева за пенсионерите плюс преизчисляване на пенсиите. Имаме конкретен план от 31 мерки, какъвто е и нашият номер на изборите. В нашите сметки е държавата да поеме на 100% всички увеличения в сметките, които предстоят от 1 януари – ток 50%, парното над 100%, водата около 50%. Това е в основата на нашия антикризисен план. По 160 лева да бъдат поети на социалните учреждения и малките предприятия от сметките за ток, защото иначе са ще са изправени пред фалити“, конкретизира Манолова.

Конкретно за Бургас и региона лидерът на „Изправи се.БГ“ посочи, че ще се работи и в посока възстановяването на водния транспорт и развитието му, както и на пристанищната инфраструктура.

„Не толкова отдавна във времето бяхме в топ 10 по брой кораби и тонаж“, каза още тя.

Водачът на листата Живко Табаков изрази надежда, че резултатът ще е добър, тъй като листата е по-силна от предходните, с нови хора, но и с добре утвърдени кадри. Важно според него е, че ИБГНИ успя да издигне кандидати и в трудните общини Руен, Сунгурларе и Карнобат.

„Очакваме силен резултат, както в морските общини, така и там. В листата ни се включиха хора с опит. Имаме малко промени в листата. Втора, както знаете е Юлияна Мръчкова. Хора, дори които не са в листата като Георги Манолов ще продължат да помагат“, увери Табаков.

Съставянето на подкомисия по туризъм според него е било от изключитлно значение за сектора.

„Борбата, която проведохме за увеличаване на средствата в целия бранш сега през зимата ще има ефект. Изправени сме пред криза, която ще е най-сериозния проблем“, каза още Табаков.

Мръчкова заяви, че е благодарна, както на колегите си от „Движение 21“, така и на коалиционните партньори за гласуваното доверие към нея за втората позиция.

„За мен е чест да участвам в тази листа, защото тя е съставена от много експерти. Заедно ще се борим занапред за по-добро бъдеще в България, за това на децата ни, за промени в образованието, за по-добра материална база в училищата и по този начин да запазим децата си тук в държавата. 31 са антикризисните ни мерки за хората с най-много нужда, които ще отстояваме до последно. Призивът ми към всички е да ни подкрепят в изборния ден, защото ние ще сме ключов фактор в съставянето на българското правителство“, каза тя.

Третият в листата Николай Стоилов призова хората да не се доверяват на социологически проучвания, защото било рано, а и никога не познавали следизборната картинка.

„Ясно е, че на хората им омръзна да ходят на избори, но е важно, защото много прослойки в нашето общество нямат парламентарно представителство. Точно дребния бизнес не получи никаква подкрепа по време на кризата, а точно те имаха нужда най-много“, добави той.

Адвокат Драгомир Ошавков този път заема стратегическото и почетно 28-о място в листата. След като два пъти бе втори в листата, а на първите избори през април влезе и в парламента, сега Ошавков дава път на колегите си от „Движение 21“.

„Ако има хора, които се колебаят как да гласуват, или въобще дали да гласуват ще им дам един малък съвет. Направете си справка в предходните две Народни събрания кой какви законопроекти е внесъл. Ще видите, че най-много са внесени от нас. Ако все пак искате да видите работеща коалиция и партия ето това са хората. Гласувайте с номер 31 на изборите“, каза той на свой ред.

Не на последно място Мая Манолова обяви подкрепата на ИБГНИ за Румен Радев и Илияна Йотова като кандидат-президентска двойка.

„Ние стоим плътно зад тях и ги подкрепяме не просто на думи, но и с цялата си енергия. Радев беше единственият държавник, който застана на страната на протестиращите, зае страната на своя народ“, уточни тя.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Арх. Събин Попов: Бургас се развива интензивно, важно е качеството в строителството
  16.10.2021 16:30      

Трябва да наваксваме в икономиката, имаше грешки при санирането, смята председателят на Р