Неделя, 09 Яну 2022
    
Любопитно

Тиква рекордьор събира погледите на „Краснодар“

  10.10.2021 15:07  
Тиква рекордьор събира погледите на „Краснодар“

Георги РУСИНОВ

 

Тиква рекордьор от няколко дни е хитът на пазар „Краснодар“. Тежащият 43 килограма огромен оранжев плодов зеленчук е изведен на видно място на тържището, където събира погледите на минувачи и купувачи. Един такъв е общинският пиар Стефан Минчев.

„Ходих до „Краснодар“ да си купя самардала и видях тая тиква шампионка. Първо - страхотна реклама е. Второ - това да продаваш семките й по половин лев за бройка с предварително записване си е добавена стойност отвсякъде“, пише той в социалната мрежа.

Над „страшилището“ има табела, която обяснява, че „то“ ще бъде разрязано на Коледа, а за семките от сега се приемат по 50 стотинки за бройка, с предварително записване. Само не става ясно собственикът на рекордьора дали знае с точност колко семки има в 43-килограмова тиква, или ще връща пари, ако случайно са закупени повече семки от находящите се в нея.

Тиквата е интересна храна. Много хора се чудят дали тя е плод, или зеленчук. Оказва се, че всички са прави, защото тиквата спада към интересна група, наречена плодови зеленчуци. Тя има качества на плод и зеленчук едновременно и това я прави идеална за комбиниране с други плодове и зеленчуци.

Тиквата има много високо съдържание на каротиноиди и ни предпазва от появата на ракови клетки. Също така тиквата ни предпазва от бъбречни проблеми, както и сърдечносъдови заболявания.

Тиквата е нискокалоричен плод и зеленчук и това я прави много подходяща за консумация по време на диети и различни хранителни режими. Тиквата намира приложение дори в козметиката и в суров вид, и преработена.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав