Сряда, 12 Яну 2022
    
Спорт

Градското дерби между „Нефтохимик 2010“ и „Дея Спорт“ – още във втори кръг

  10.10.2021 10:03  
Градското дерби между „Нефтохимик 2010“ и „Дея Спорт“ – още във втори кръг

Георги РУСИНОВ

 

Градско дерби във волейбола ще има рано-рано в Бургас. Както вече съобщихме, волейболната Суперлига се преименува на „Ефбет Супер Волей“ от сезон 2021/2022. Другото ново е и увеличаването броя на участващите отбори. Те ще са 16 и ще са разделени в две групи от по 8 отбора.

Идеята най-вероятно е заимствана от американските баскетболни и хокейни първенства, където отборите са в групи на териториален принцип, като първенствата продължават в няколко етапа, включително и елиминационен.

От тази година Бургас ще има втори отбор в елитния волейбол. Това е тимът на „Дея Спорт“. Зад амбициозния проект стои д-р Александър Маджуров. Водачи и пример за младите играчи ще са ветераните и бивши шампиони с „Нефтохимик 2010“ – братя Братоеви. Клубът направи и няколко чуждестранни трансфера.

Вицешампионите от „Нефтохимик 2010“ изиграха две контроли в зала „Младост“ през уикенда. Бургазлии се наложиха над „Добруджа“ (Добрич) с 3:2 и 4:0 в двата мача между тях.

Бургаските отбори се намират в група „Б“, заедно още с отборите на „Левски“, ЦСКА, „Берое“ (Стара Загора), „Раковски“ (Севлиево), „Дунав“ (Русе) и „Добруджа“ (Добрич).

В група „А“ са шампионите от „Хебър“ (Пазарджик), „Марек“ (Дупница), „Монтана“, „Пирин“ (Разлог), „Славия“, „Ботев“ (Луковит), „Локомотив“ (Пловдив) и „Сливнишки герой“ (Сливница).

Дългоочакваното за бургазлии градско дерби между „Нефтохимик 2010“ и „Дея Спорт“ ще във втория кръг.

На старта „зелените“ посрещат столичаните от „Левски“, а „Дея“ домакинства на „Раковски“ (Севлиево). Очевидно искането на президента на „Дея“ д-р Маджуров за това, когато единият бургаски отбор е домакин, другият да е гост, не е било уважено. Идеята му беше, че по този начин за бургаския зрител всяка седмица щеше да има мач в Бургас.

Мачовете ще се изиграят в периода от 22-24 октомври.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав