Сряда, 20 Oct 2021
    
Руен

Слагат кантар за камиони и на пътя Руен-Просеник

  07.10.2021 13:48  
Слагат кантар за камиони и на пътя Руен-Просеник

Георги РУСИНОВ

 

Кантар, който да претегля тежкотоварните камиони ще има и на пътя Руен-Просеник. Това обясни кметът на Община Руен Исмаил Осман пред „Черноморски фар“. Той направи това искане още миналата седмица, когато след забраната за транзитно преминаване на камиони над 12 тона през Айтоския проход, тежкотоварният трафик се отклони през руенските и поморийските села.

„От полицията реагираха веднага на искането ми и още на следващия ден изпратиха екип с мобилна камера, който да следи за скоростта на камионите. От ДАИ-Бургас обещаха, че след 10-и октомври ще поставят кантар на пътя. Екипът, който го обслужвал досега бил на обучение и затова ще почакаме още малко“, заяви Осман.

Той обясни, че за разлика от първите дни, трафикът на камиони през селата малко е понамалял, но хората продължавали да се притесняват, тъй като тежките машини минават в близост до училища и детски градини.

Припомняме, че до забраната за транзитен трафик на камиони през Айтоския проход се стигна след като поредна катастрофа с ТИР отне живота на баща и двете му деца на влизане в Айтос. Само година преди този инцидент, друг камион помете колона от автомобили и една жена почина.


Анкета

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ