Понеделник, 27 Дек 2021
    
Приморско

Свалиха Стоян Василев от шефското място на комисията по туризъм в Приморско

  28.09.2021 13:59  
Свалиха Стоян Василев от шефското място на комисията по туризъм в Приморско

Силвия ШАТЪРОВА

Общинският съветник и бизнесмен в Приморско Стоян Василев бе свален от председателското място на постоянната комисия по туризъм в Общинския съвет.В декларация Ваня Андонова поиска той да бъде сменен и да не е член на комисията заради етични норми, изнасяне на данни и уронване на престижа на Общинския съвет, всяване на интриги.

На предишната сесия Андонова нарече Василев „проклятие за Приморско“ и заяви, че ще  поиска освобождаването му като председател. Василев нееднократно е обвиняван, че изнася данни от комисията без да са излезли 
Андонова изчете и написана декларация срещу Василев. Според нея трибуната на Общинския съвет се е превърнала в постоянна предизборна кампания, насочена към останалите общински съветници

 „Недопустимо е да се правят внушения на гражданите в неистини, подлагащи под съмнение авторитета на общинските съветници. Недопустимо е обикновени граждани, които не симпатизират на г-на Василев, да бъдат подлагани на репресии. Поведението му е извън всякакви етични норми, с което нарушава основни принципи на Общинския съвет още при полагането на клетва. За 2 години не забелязах поведение на политическа безпристрастност у г-н Василев нито към обикновените граждани, нито към колегите тук. Работата му се превърна в разчистване на лични сметки. Освен това бяхме свидетели с определени негови предложения на опити да бъдат прокарани олигархични интереси в ущърб на Общината. Общинският съветник не може да изнася лична информация, не може да нанася обиди и осмива в публичното пространство граждани, общинска администрация и общински съветници. Не може да упражнява правата си, като създава интриги и разделя обществото,  създава скандали в Съвета и отправя доноси.  

Г-н Василев демонстрира липса на етика и основни морални норми, които не могат да бъдат модел на поведение за общинските съветници и председатели на комисиите към местния парламент. Това подкопава авторитета на Общинския съвет.

Отправям предложение гласуваното доверие към Стоян Василев като председател на Постоянната комисия по туризъм, търговия и рекламна дейност да бъде свалено и Общинският съвет да избере нов председател, като бъде извършена корекция на цялата комисия. Предлагам промяна в състава на комисията и избор на нов председател”, заяви Андонова.

Василев заяви, че не е чул  за себе си такава характеристика през последните 47 години.

„Виждам, че най-после на всички стана ясно, че те (Ваня Андонова и Георги Зафиров от ВМРО, б. а.) не са били никога опозиция, а винаги са били рамо до рамо с управляващата партия, както бяха по времето на бившия министър-председател. Пожелавам им успешна бъдеща съвместна работа, заяви  Василев. Много ниска топка и не ставате за опонент, репликира го Андонова.

Освен като председател Василев бе освободен и като член на комисията.

Последва избор на председател на комисията, което се оказа трудна задача, защото Ваня Андонова, Борислав Киров и Пенко Калудов си направиха отвод. Така се стигна до избора на Костадин Милев за шеф на комисията.

Горещият сблъсък между Зафиров и Василев продължи и в точка „Питания“, като преди това като гражданин бе дошла майката на Стоян Василев, за да защити по думите й паметта на своя съпруг, която била обругана, а според Георги Зафиров тя е в залата за да защити сина си.

„Не си мислете, че хората ви харесват, обърна се той към Василев, Вие делите хора на местни и свъртянковци“, заяви Зафиров и допълни, че Василев е прехвърли проблема с Алепу и недостроената сграда, която се взе от Всилев от община Созопол в община Приморско

Не сме в „Частен случай“ последва реплика от залата.

В края на точката Василев отправи питане към кмета дали обекта пред Пощата, поставен върху общинска територия плаща наем.

Кметът Германов отговори, че Василев ще получи писмен отговор.

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл