Вторник, 28 Дек 2021
    
Общество

Доброволци издирват изчезналия в морето мъж

  28.09.2021 11:58  
Доброволци издирват изчезналия в морето мъж

Съпругата му обвини институциите в безхаберие

 

Съпругата на 48 годишния Светозар Стоянов, който изчезна в морето край Каварна на 20 септември, се обърна с апел към гражданите на Бургас и крайбрежните градове и села до Резово, да се включат в претърсване по суша на крайбрежието.

„Моля, всички от Бургадс до село Резово да се включите в претърсване на крайбрежието за тялото на Светозар. Екипите които претърсват водата правят достатъчно, но сега времето е лошо и не искам да излагам живота и на други хора на опасност. Помогнете ми в издирването на съпруга ми“, моли Ралица Енева Стоянова.

Жената съобщи за „Черноморски фар“, че продължава издирването на съпруга си с доброволци.

„Има хора с големи сърца, които искат и са готови да помогнат в намирането на Светозар“, казва отчаяната съпруга.

Ралица обясни, че държавата не е подновила издирвателните действия след изтичането на 72 часа от проведените начални мероприятия по претърсване на морските и крайбрежни райони. Жената е потресена, как от нито една държавна институция не са се свързали с нея да питат какво е станало или да кажат какво правят по въпроса с изидрването му.

На 27 септември група доброволци са извършили симулации, които целят определяне посоката на въздушните и морски течения, като евентуална следа в каква посока да се издирва изчезналия мъж. Те достигнали до извода, че тялото най-вероятно е отнесено в посока Бургас- Созопол и по-на юг към Турската граница.

„Това трябваше да го свършат държавните институции още на 20 септември. Ако бяха го направили, нямаше сега да си говорим за вас и да моля добри хора за помощ. Чудя се какво е това безхаберие“, недоумява Ралица

Съпругата на изчезналия Светозар моли ловните дружинки, хора които имат кучета – водачи, да се включат в обхождането на бреговите ивици по райони. Самата тя пъува вече към Созопол, откъдето ще се включи в обхождането на бреговите зони до границата с Турция.

„Мисля, че би трябвало граничните служби да се включат в издирването, но явно няма кой да им каже да го направят“, учудена е Ралица Стоянова.

Отчаяната жена вярва, че има много съвестни и благородни хора, които ще помогнат в издирването. Сподели, че и се обаждат само журналисти, но нито един представител на държавната администрация.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов