Понеделник, 27 Дек 2021
    
Култура

Театрите нямат друг шанс освен да играят

  28.09.2021 10:34  
Театрите нямат друг шанс освен да играят

Бургаския театър „Адриана Будевска“ посреща Ковид вълната със свръхпродукция


Янчо НИКОЛОВ

 

Театрите нямат друг начин да се издържат, освен самоиздръжката. Във времена на тежки противо епидемични мерки, културните институции са в най- тежко положение.

Въпреки трудностите и проблемите с които трябва да се справят  ежедневно, театралите са помислили за поддържане на нивото на духа , както и за задоволяване нуждите на ценителите на театралното творчество и култура.

„Театрите нямат друг шанс освен да играят. От една страна се дължи на системата на финансирането им. От друга, че в тези тежки времена хората имат нужда от културни събития, които да ги откъснат от грозната картина на действителността, пренасяйки ги в чудния свят на изкуството. Продължаваме да се борим и да гледаме напред. Озовахме се в кризата с достатъчно стабилен и голям репертоар. Имаме достатъчно спектакли“, казва директорът на театър „Адреана Будевска“ - Бургас, Борислав Чакринов.

Той се надява да не се стигне до по- тежки мерки, като локдауни. А обещанието от негова страна е една наистина богата театрална програма


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл