Вторник, 19 Oct 2021
    
Култура

Еделина Кънева и Орлин Горанов разказват „Приказка за двама“

  24.09.2021 15:23  
Еделина Кънева и Орлин Горанов разказват „Приказка за двама“

След големия успех на концерта в Несебър – звездната сценична двойка ще бъде отново в Бургас с една от най-романтичните програми

 

След големия успех на „Приказка за двама“ с участието на звездната сценична двойка Еделина Кънева и Орлин Горанов на Амфитеатъра в Несебър през август,  където Държавна опера – Бургас имаше специална поканена за празника на града, един от най-романтичните и издържани – и като подбор на песните, и като мултимедия, и като изпълнение, концертни спектакли на Бургаската опера ще бъде представен отново на бургаска сцена – на 28 септември, вторник, от 19 часа в залата на Операта. Това е първата проява от творческия календар на новия Сезон 2021/ 2022 г. на бургаската културна институция. Програмата, предвидена за следващия месец октомври е доста наситена, като включва дългоочаквана премиера, оперни, оперетни и балетни спектакли, концертни прояви и т.н.

Великолепната Еделина Кънева, която последно бургаската публика гледа като кинозвездата Лили Ванеси и в образа на опърничавата Катерина /в сюжетната линия от „Укротяване на опърничавата“/ в бродуейския мюзикъл „Целуни ме, Кейт!“ през  юли на сцената на Летния театър, и считаният за най-романтичен тенор Орлин Горанов излизат на сцената на Бургаската опера във вторник, за да предложат на публиката най-нежните арии и дуети от мюзикълите  „Котките“, „Фантомът на операта“, „Целуни ме, Кейт“, „Моята прекрасна лейди“ и др. Еделина и Орлин ще изпълнят подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли под акомпанимента на оркестъра на Държавна опера – Бургас. Диригент на концерта, в който умело в включена мултимедия с подходящи, свързани със съдържанието и посланията на песните, кадри, ще бъде маестро Цанислав Петков, който през свръхнаситеното на събития лято на настоящата година имаше забележителни изяви зад диригентския пулт.

Харизматичното участие на обичаните от представителите на всички поколения Еделина Кънева и Орлин Горанов, както и песните от прекрасно подбраната селекция от произведения, са гаранция за успех на музикалния проект. Двамата именити певци ще се представят на сцената под съпровода на квалитетния оркестър на Държавна опера – Бургас, който това лято получи висока оценка и искрени адмирации за съвместната работа от гост-диригентите Максим Ешкенази, проф. Ивайло Кринчев, Левон Манукян, от певиците Михаела Филева, Мариана Попова, концертмайстора на Плевенската филхармония Чавдар Вълков и други творци, с които имаха сценични изяви. Комбинацията от всички компоненти на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и чудесен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на „Приказка за двама“ на 28 септември. Концертната проява с приказно име е една необходима глътка романтика в комплицираното време, в което всички живеем.

Ето какво казва за съприкосновението с емоционалната публика на последния концерт на „Приказка за двама“ в Несебър през август примата Еделина Кънева:

„Несравнимо усещане е да си на сцената пред хора, които знаят думите на всяка песен и пеят с теб и, както се шегувам аз, дори да забравиш нещо, поглеждаш в публиката и четеш по устните на зрителите! Това е незабравимо преживяване! Неимоверно щастлива съм и благодарна – на всички и най-много на Орлин, че ме е избрал да бъда негова партньорка в тази програма! Да пееш „Светът е за двама“ е неописуемо! Всеки път очите ми се изпълват със сълзи на възторг и вълнение!“