Сряда, 20 Oct 2021
    
Поморие

В Поморие -тържествени слова и детски концерти за Независимостта

  22.09.2021 17:18  
 В Поморие -тържествени слова и детски концерти за Независимостта

На днешната дата през 1908 година, в старопрестолния град Търново е обявен суверенитетът на българската държава. От този момент нататък Княжество България вече не е васал на Османската империя, а е независимо царство, признато и от Великите сили.

В Поморие честването на 113-та годишнина от ключовия исторически момент се проведе пред паметните плочи на участниците в Освободителната война.

В знак на признателност и дълбока почит към предците ни отец Борис от храм „Св. Рождество Богородично” отслужи благодарствен молебен, а уредникът в Исторически музей – Поморие Любка Николова произнесе тържествено слово. С програма от музика и танци, поздрав към всички присъстващи отправиха децата на ДГ “Детелина” гр. Поморие, Клуб по спортни танци „Поморие“ с ръководител Никола Абрашев и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” с ръководител Владимир Данаилов.

На тържеството присъства председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, директорът на дирекция “Хуманитарни дейности” в Община Поморие Антон Лалев, общински съветници и общественици. Всички те, както и присъстващите жители и гости на града, поднесоха венци и цветя пред плочите в памет на националните герои.

Честит празник на всички българи!

 


Анкета

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ