Петък, 24 Дек 2021
    
Спорт

Титан в колоезденето с необходимост от помощ

  24.09.2021 11:28  
Титан в колоезденето с необходимост от помощ

Преразпределят неусвоени пари по Спортната програма

 

Георги РУСИНОВ

 

Заместник-председателят на Спортната комисия Георги Маринчев е входирал докладна записка с искане за предоставяне на финансова помощ на бургаския състезател по колоездене от близкото минало Пламен Петров. Той е дългогодишен състезател на Колоездачен клуб „Черноморец-Бургас“, шесткратен шампион на България в периода 1973 – 1980 г., балкански шампион за 1974 г.

„Към настоящия момент Пламен Петров е пенсионер, с пожизнена степен на инвалидност 91%, съгласно решение на ТЕЛК при „УМБАЛ“ АД - Бургас, считано от 30.10.2019 г. Вследствие на тежки травми и боледуване, спортистът е в състояние на невъзможност за самообслужване, след ампутация на дясното бедро и трайна инвалидност. През годините в областта на колоезденето град Бургас, в лицето на Пламен Петров и Колоездачен клуб „Черноморец-Бургас“ е завоювал високи постижения и е поставил основата на състезателни традиции и популярност на този спорт. В бюджета на Община Бургас за 2021 г. по т.15 от Приложение №13.4 „Субсидиране на други дейности в спорта“ са неусвоени средства от бюджета за спорт от 1000 лв., като на това основание предлагам на дългогодишния бургаски състезател по колоездене Пламен Димитров Петров да бъде отпусната финансова помощ от 1000 лв.“, посочва Маринчев.

12 000 лева от Спортната програма за неосъществени мероприятия поради COVID-19 да бъдат насочени към други спортни събития и спортисти. Това предлага в докладна записка ресорният заместник-кмет на Община Бургас Диана Саватева.

Първото предложение е 4000 лева, които са били похарчени за посрещането на олимпийската ни шампионка от Токио `2020 Стефани Кирякова да бъдат осигурени за сметка на неусвоени средства от бюджета.

Постъпило е писмо до кмета на Община Бургас от Яхт клуб „Порт Бургас“, с което отправят предложение за провеждане и организиране на шампионат по Bora Sailing Championship – Burgas 2021 в периода от 10 до 12 септември в акваторията на Пристанище Бургас – Изток, като бъде включен в Спортния календар на Община Бургас за 2021 г.

„Мероприятието е атрактивно и уникално по рода си и има за цел популяризиране на ветроходния спорт. По искането се предлага финансова подкрепа в размер на 2000 лв., които ще бъдат осигурени за сметка на неусвоените средства от бюджета“, пише заместник-кметът.

Искане е постъпило и за вече проведеното състезание по планинско колоездене в местността Шилото край Меден рудник.

„Участие в състезанието тази година взеха голям брой състезатели от цялата страна: Петрич, Пирдоп, Ст. Загора, Ловеч, София, Плевен, Варна, Сливен, Пловдив, Ябланица, Габрово, Казанлък и др. Поради големия брой участници някои от разходите по обслужване, организация и времеизмерване са превишили планираните. В тази връзка е отправена молба от клуба-организатор за дофинансиране на проявата. По искането се предлага финансова подкрепа в размер на 1000 лв., които ще бъдат осигурени за сметка на неусвоените средства от бюджета“, става ясно от докладната записка и се уточнява, че средствата са от непроведения „Традиционен карате турнир за деца Ронин-Бургас“.

2000 лева ще бъдат пренасочени към Сдружение „Гребен клуб - Бургас“. Те са подали искане до кмета за финансиране, тъй като посочват, че годишната субсидия на клуба е недостатъчна за обезпечаване на разходите по участие в Държавния отборен шампионат по гребане.

„Средствата са необходими за шестдневен лагер в Пловдив, включително транспорт, храна и нощувки на спортистите и за участие в състезанието и могат да бъдат осигурени за сметка на неусвоените средства от бюджета“, конкретизира Саватева.

На последно място 3000 лева са предвидени за три от акробатките на „Акро-джъмп“ – Бургас. Председателят на спортния клуб е отправил молба за еднократна финансова помощ от горепосочените средства – по 1000 лева на три състезателки. Те ще послужат за обезпечаване участието им в Европейско първенство по спортна акробатика в периода от 23.09.2021 г. до 27.09.2021 г. в Песаро, Италия. Средствата ще са за сметка на непроведения „Международен турнир по хандбал за национални отбори за юноши“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л