Неделя, 26 Дек 2021
    
Созопол

Созопол чества Деня на Независимостта

  22.09.2021 16:26  
Созопол чества Деня на Независимостта

Созопол тържествено отбеляза 113 години от Независимостта на България. Пред Арката на загиналите за свободата на България се събраха граждани и представители на местната власт, за да отдадат почит на героите на България и да отбележат една от най- значимите дати в българската история . Сред официалните лица бяха председателят на общинския съвет Георги Пинелов, кметът на Созопол Тихомир Янакиев, общинските съветници Желязко Иванов, Станимир Андонов, Светлана Лулева, Илиян Стефанов, Милена Желева и Цветан Иванов, както и зам. кметът Румен Кисьов.

Честването започна с припомняне на историческите факти отпреди 113 години и значението на този исторически акт за суверенитета и бъдещото развитие на България като европейска страна. Приветствие към присъстващите отправи кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.

Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет Созопол, общинска администрация, политически партии и неправителствени организации и сдружения в Созопол.
С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха героите и всички родолюбиви мъже и жени, които с делата и живота си са допринесли за свободата и независимостта на България.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п