Петък, 24 Дек 2021
    
Бизнес

Депутатите орязали помощта от 35 евро на седалка с актуализацията на бюджета

  21.09.2021 16:13  
Депутатите орязали помощта от 35 евро на седалка с актуализацията на бюджета

Силвия ШАТЪРОВА

Депутати са орязали субсидиите на туроператори за самолетни чартъри от 35 евро на седалка с актуализацията на бюджета. Това налага Министерство на туризма да спре процедурата за набиране на заявления за държавната помощ, гласи прессъобщение на министерство на туризма. „Бях много изненадана, след като видяхме това в Държавен вестник“, заяви в Бургас министърът на туризма Стела Балтова. Според нея явно става дума за недоглеждане от страна на бюджетната комисия в парламента.Това е промяна, която е направена в последната минута в парламента и не позволява схемата, която в момента действа да продължи в този й вид. Означава нова схема или промяна. В момента се позволява субсидия само на български авиопревозвачи, а преди действаше за всички,“ коментира още Балтова.

Държавната помощ е с цел подпомагане туроператори от последиците на пандемията и трябваше да подпомогне  лицензирани фирми  за периода от юни до края на декември.  По  думите на министъра не се знае колко фирми биха се възползвали, а сега трябва наново да се преработва програмата и следващия парламент спешно да гласува отново това перо да стане факт.

22 млн. лева са били заложени за подпомагане на бранша, към този момент е нямало нито една заявка в Министерство на туризма, но тепърва трябваше да започне набирането й.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л