Понеделник, 27 Дек 2021
    
Бургас

Откриха иновативен училищен STEM център в ОУ „П. Р. Славейков“

  15.09.2021 12:06  
Откриха иновативен училищен STEM център в ОУ „П. Р. Славейков“

В чест на 110-ата годишнина от създаването си, ОУ „П. Р. Славейков“ откри иновативен училищен STEM център. В него учениците ще изучават тайните на природни науки, технологиите и математиката.

Помещението е изцяло обновено през това лято, с ново обзавеждане и с антибактериална настилка. Центърът е оборудван с модерно технологично оборудване, образователен софтуер и интерактивен панел с вграден компютър, който ще засили интереса на учениците към изучаваните предмети.

Иновативният кабинет е оборудван и с 20 лаптопа с подвижно зарядно устройство, а учебното съдържание ще интегрира информация по природните науки, технологиите и математиката.

Обособен е кът за самостоятелна работа на учениците с пейка-пързалка с формата на сърце, на която могат да работят едновременно 2 деца на лаптопи. Освен изследователската лаборатория, в помещението има и място за отдих на учениците в свободното време, аранжирано с пуфове.

На откриването на STEM кабинета присъстваха ръководството на училището, училищното настоятелство и зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас Йорданка Ананиева.

На празника си и началото на новата учебна година, училището може да се „похвали“ още с 9 нови класни стаи, обновени по общинската програма „Първокласно начало“ и нова площадка по безопасност на движението в двора.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл