Понеделник, 13 Дек 2021
    
Руен

Депутати се застъпват за сватбите на открито в Руенско

  13.09.2021 15:24  
Депутати се застъпват за сватбите на открито в Руенско

Георги РУСИНОВ

 

Депутатите от ДПС в 46-то НС Севим Али и Ешереф Ешереф се застъпиха за провеждането на сватби в община Руен. Двамата посочват, че към тях са зачестили запитванията за провеждането на сватбените тържества на открито в населените места в общината. Народните представители добавят, че местни са заявили и намерение за протестни действия пред сградата на Общината.

„Сватбите, които се провеждат от по-голяма част от населението на община Руен са в периода от април до октомври. Мястото, където се провеждат е на площада на центъра на селото, което позволява спазване на дистанция, както и спазване на противоепидемичните мерки. Следи се стриктно за ограничаване на струпването на едно място. Близките и приятелите на младоженците се събират на площада, за да ги поздравят. За месец септември и октомври 2021-а планираните сватби на територията на общината са приблизително 38 на брой“, пишат в писмо до здравния министър и председателя на Народно събрание Али и Ешереф.

Според двамата сред местните ескалира напрежение за това, че в заведенията се допускат много повече от 60 посетители, а сватбите са ограничени до 60 лица. Със заповедта от 2.09.2021-а на здравния министър се позволява 50% посещение в закрити помещения.

„При закрито помещение с капацитет от 500 седящи места, се позволява да се използва от 250 лица. Същото поражда допълнително недоумение сред младите, които отправят искрени конкретни питания защо на закрито може да се събират повече лица, а на открито не може. След редица проведени срещи и разговори искаме да предадем техните искания, което се изразява в „допускане провеждането на сватбите на открито при спазване на физическа дистанция от 1.5 метра и спазване на всички противоепидемични мерки“, завършват писмото си депутатите от ДПС.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Любопитно Мнения
За хляба с любов, за истинския му вкус и Деница
  12.09.2021 16:42      

Соня КЕХЛИБАРЕВА Много от нас си спомнят времето, когато хлябът се печеше във

>