Събота, 04 Дек 2021
    
Бургас

Жители на „Погребите“ напомнят, че нямат път до домовете си

  05.09.2021 11:10  
Жители на „Погребите“ напомнят, че нямат път до домовете си

Георги РУСИНОВ

 

Жители на „Погребите“ в бургаския квартал „Банево“ напомнят с писмо до Общински съвет – Бургас, че продължават да нямат път. Хората обясняват, че Банево е квартал на Бургас от 2009-а.

„Гражданите, живеещи в поземлените имоти в землище „Погребите“, живеят в населеното място Банево, което е квартал на Бургас, плащат градски данъци, като над десет години отношението към тях е унизително. На практика е отказано ежедневните им проблеми да бъдат решени, въпреки обещанията. Считаме, че налице е и дискриминация между граждани, живеещи в един и същи квартал – Банево. Едните се придвижват по асфалтирани пътища, имат контейнери за смет почти през къща, други не се придвижват по асфалтирани пътища и нямат контейнери, няма сигурен път от спирката, по който да се придвижват до имотите, в които живеят“, пишат жителите на „Погребите“.

В края на писмото те подчертават, че не за пръв път пишат за проблемите си, както и че искат обещаното към тях да се спази. Прилагат и снимков материал от калните пътеки, по които се прибират. През декември 2020-а общинските съветници от ДБГ също повдигнаха въпроса с достъпа до домовете на хора в „Погребите“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно