Сряда, 01 Дек 2021
    
Мнения Общество

Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище

  01.09.2021 18:25  
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище

Георги РУСИНОВ

 

Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно ще ходят децата на училище. Това заяви в Бургас просветният министър Николай Денков. Той е на визита в морския град за 50-та юбилейна конференция на математиците. Пред журналисти Денков коментира, че има насоки за началото на учебната година и в тях има достатъчно свобода в зависимост от това каква е конкретната зона на заболеваемост в даден град.

„Ако няма заболели учители и деца учебната година ще стартира присъствено. Ако е много висока трябва да предпазим здравето на учителите и децата и тогава ще се започне дистанционно. Това е новото за тази година. Всяко едно населено място ще може да си взима решение за себе си“, коментира министърът на образованието.

Дали ще се въведе ротационен принцип отново ще зависи според нивото на заболеваемост. Денков обясни, че където е възможно в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма възможност класовете ще се ротират – присъствено и дистанционно.

„Със сигурност малките деца от 1-4 клас ще са приоритет номер едно да са присъствено. Това, което обсъждаме през последните дни е, че тези класове, в които ще има сериозни изпити – 7 и 12 също трябва да са приоритетни. Ще актуализираме насоките за маските, така че да намерим подходяща граница от кой клас да започват да се носят маските и кога. В понеделник ще качим актуализираните насоки“, каза още министърът.

Утре предстои среща с премиера, на която той ще запознае областните управители с механизма на прибиране на учениците в клас. Екипите били готов, но според него трябва да се започне по-рано, а не от 1 октомври, както е други години.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно