Четвъртък, 02 Дек 2021
    
Култура

Дъщерята на Мери и Миро от Мери Бойс Бенд с първи концерт в Бургас

  03.09.2021 12:48  
Дъщерята на Мери и Миро от Мери Бойс Бенд  с първи концерт в Бургас

Дъщерята на Мери и Миро от Мери Бойс Бенд изнесе първия си самостоятелен „Концерт за китара и глас“ в Бургас. Събитието се състоя на сцена „БулевАрт“ в центъра на града в присъствието на пъстра публика, популярни лица и талантливи бургаски музиканти. Прозвучаха любими песни на младата певица и първите ѝ собствени композиции.

Мария Мирославова е избрала РИА за артистичен псевдоним. Тя е мултиинструменталист, вокал и автор на песни. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До 7 кл. учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, Естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития. Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. С приятели от СМГ създава група 58 Degrees. След няколко успешни концерта с кавърверсии, младите музиканти започват да свирят и авторска музика.

РИА е на 19. През последните години пише стихове и музика, и създава свои песни. Първият ѝ самостоятелен сингъл ще излезе официално на 10 септември 2021 г. и носи името „Нашата мечта“. В него тя сама изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. Текстът е създаден в тандем с Rio Bravo. Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио „Винил“. Видеото на „Нашата мечта“ е заснето на Картинг Писта „Красна Поляна“ от режисьора Васил Стефанов. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees и Nonsense, и приятели.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно