Събота, 25 Дек 2021
    
Несебър Спорт

Отборите на ФК „Атлетик“ и ОФК „Несебър“ триумфираха на футболния турнир „Несебър къп“

  02.09.2021 17:09  
Отборите на  ФК „Атлетик“ и ОФК „Несебър“ триумфираха на футболния турнир „Несебър къп“

За девета година  Несебър бе домакин на Детско-юношеския международен футболен турнир „Несебър къп“. Съревнованието се провежда 2 пъти годишно, а на 18-тото му издание участваха 81 отбора от България, Украйна и Молдова. Малките състезатели бяха разделени в 10 възрастови групи, като в отборите се включиха около 1200 деца. От местните тимове участие взеха ФК „Атлетик“ и ОФК „Несебър“ .

Турнирът се организира от ФК „София спорт“, ОФК „Несебър“ и Община Несебър.

В състезанието с отличен резултат се наложи местният ФК „Атлетик“, който грабна шампионската титла във възрастовата група на децата набор 2014 г. Отборът триумфира над всички съперници като победи тимовете на „София Спорт“, „Лато“- Свищов, „Враждебна“- София и  „Спорт Вилаж“- Сандански. Във възрастовата група   на набор 2012 местният „Атлетик“ отново се наложи над противниците си  и завърши финала с победа над „София 2020“ с 4:0, което донесе и втората шампионска купа за клуба.

Отборът на ОФК „Несебър“ – набор 2009  се класира 2-ри в своята възрастова група , а набор 2008 се нареди на трето място.

Това е вторият за сезона детски футболен турнир, в който участие регистрират над 1000 деца. Организацията и провеждането на  турнири и  състезание от такъв мащаб е една от целите, които общинското ръководство си поставя, защото спортните мероприятия  не само  съдействат в популяризирането на физическата активност сред децата, но са и  важен фактор в налагането  на Несебър като дестинация за спортен туризъм. Провеждането на мащабни спортни събития  на градския стадион в Несебър отново потвърждава високия технически капацитет на съоръжението, което преди няколко години бе обновено и осъвременено Общината  Несебър продължава да работи, за дообогатяване на спортната си базата, за да предоставя все по-разнообразни условия за физическа активност на своите граждани и гости.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може