Петък, 03 Дек 2021
    
Созопол

Старите занаяти оживяват в Созопол

  02.09.2021 17:38  
Старите занаяти оживяват в Созопол

За четвърта поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021, който ще покаже красотата, блясъка и непреходността на българските занаяти, пресътворени от талантливи български художници-приложници, майстори-занаятчии, дизайнери и оригинални ювелири в изкуство.

И няма по-подходящо място за толкова красота и талант събрани заедно от Созопол - градът на изкуството, художниците и романтичната атмосфера!

От 3 септември до 5 септември всеки ден от 11.00 ч. до 22.00 ч. в двора на Етнографския музей в Стария град майстори от цялата страна ще презентират пред созополската публика най- доброто от творчеството си, а демонстрационни работилнички ще направят съпричастни най-любопитните с български занаяти и съвременно изкуство.

Официалното откриване на фестивала е на 3 септември, петък от 18.00 часа с фолклорна програма с участието на мъжката вокална група към НЧ "Ангел Кънчев"- с. Росен. Всеки ден участниците и посетителите на фестивала ще се радват на музикални мини концерти, които ще допълнят артистичната атмосфера в двора на Етнографския музей.

АРТ Изложба-базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“ Созопол 2021 се провежда под егидата на Община Созопол и с любезното съдействие на Общински културен институт.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно