Вторник, 30 Nov 2021
    
Приморско

Община Приморско закупува нова линейка

  31.08.2021 11:56  
Община Приморско закупува нова линейка

Георги РУСИНОВ

 

Община Приморско ще закупи нова линейка. Това приеха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. За целта са отделени 120 000 лева.

Кметът Димитър Германов обясни, че това предложение се прави сега, тъй като след редица проведени разговори с Министерство на здравеопазването, РЗИ-Бургас, Спешна помощ и други институции е станало ясно, че за Приморско ще бъде разпределена линейка. Това обаче не се случва и затова сега градоначалникът предлага средства в размер на 120 000 лева, които са освободени от други дейности да послужат за закупуването на линейка.

„При положение, че към настоящия момент ние нямаме индикация, че някоя институция ще ни даде линейка, редно е и необходимо да инвестираме в това. Действително линейката, която използва общината е изключително амортизирана, разходите, които се правят са много сериозни. Информацията, която ми е дадена е, че средствата ще стигнат за нова линейка, а не втора ръка“, посочи Германов и добави, че тя ще замени старата.

В такъв случай за возилото, което ще е клас „Б“ няма да бъдат назначавани допълнителни шофьори. Дали ще получават допълнителни възнаграждения за работа на първа линия срещу COVID-19, ще трябва да гласува Общински съвет – Приморско. Веднъж шофьорите вече получиха допълнителни възнаграждения от 1000 лева.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
  29.08.2021 13:40      

Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхт