Събота, 27 Nov 2021
    
Любопитно

Рапър-родолюбец премина Ком-Емине с портрет на Левски на гръб

  29.08.2021 11:10  
Рапър-родолюбец премина Ком-Емине с портрет на Левски на гръб

Георги РУСИНОВ

Рапърът-родолюбец Боян Ченешев, познат повече с артистичния си псевдоним Боби Кинта, премина прехода Ком-Емине. Всяка година стотици българи преминават трасето с дължина близо 600 километра през Стара планина. Тази година сред тях бе и карнобатлията. Той обаче бе решил да измине най-дългия маркиран пешеходен туристически маршрут с портрет на Левски на гърба си.

„Защо с Левски на гърба ли? Исках да открия своята вътрешна свобода. Защото от това ежедневие едно и също, абсолютно нищо не ми грабваше интереса. Реших, че съм загубил вътрешната си свобода и затова реших, че Левски ще ми помогне да я открия. За мен той е символ на свободата, никога не е бил роб. Затова реших да взема портрета му с мен. Артистът No Name го направи лично за мен, специално за прехода. А портретът е уникален“, сподели той пред репортер на „Черноморски фар“.

Решава се на прехода, тъй като е искал да избяга от ежедневието и заобикалящия го свят.

„Смятам, че много хора не го правят това, а трябва. Не са малко тези, които изпадат в такива състояния от рутината на ежедневието и имат нужда да излязат от цикъла. Затова за себе си реших да действам, без да му мисля много и реших, че Ком-Емине е моето спасение. Не бях хващал щеки никога в живота си“, посочва още той.

Първоначално поема сам, но неслучайно преходът има името „Маршрут на дружбата“. По пътя среща много хора и голяма част от времето прекарва с тях.

„Приех, че това е нещо, което не трябва да отхвърлям. Идеята беше да се откъсна от ежедневието си и да приема всичко, което ще ми се случи, включително и срещите с нови хора и преживяванията. През цялото време усещах подкрепата на хората в начинанието ми, тъй като пусках снимки във Фейсбук. Имаше обаче хижари и планинари, които срещнах по пътя, които знаеха за инициативата ми и ме посрещаха и поздравяваха“, разказа Боби.

За близо 600-километровия преход той среща доста трудности, но най-проблемно му е било спането.

„Всеки ден си на различно място и хижите не са толкова поддържани. Рядко се срещат такива с много добри условия, но то е нормално. Те са трудно достъпни. Някои дори не можеха да се открият с GPS. Постоянната болка в краката също ме съпътства по време на целия преход. Но това е. Бях приел, че няма да е лесно, но мотивацията я имах, както и желание. Смятам, че успях да се справя, защото не знаех какво ме очаква и затова бях смел. Ако знаех трудността на прехода, може би нямаше да се справя, или да се справя по-зле. Но аз не знаех, тръгнах смело и си казах, че каквото и да се случи, това е едно приключение в живота ми и аз ще го изкарам до край“, заяви рапърът и добави, че е убеден, че ако отново премине похода един ден, ще му е по-трудно, тъй като вече ще знае предизвикателството.

Покрай позитивното винаги ще се намери и някой, който да хвърли сянка върху труда на другия. При Боби и тук това не е изключение. Намерили се критици, които коментирали, че се бавил с прехода.

„Преходът Ком-Емине по принцип се минава за около 21 дни. Но аз не съм го правил това, за да се състезавам, а за да получа наслада от преживяното. Графици не съм гонил, направих го, за да си напълня душата. 22 дни ми отне, което е нормално“, уточни той.

На финала все пак е изпитал чувството за победа, тъй като спортното му образование го е научило на това.

„Усещането е невероятно. Казваш си, че си е струвало и така го чувстваш. Човек трябва да се подлага на изпитания. Преходът постигна целта си. Самият факт, че съм успял ми дава удовлетворение. Времето ще покаже дали има промяна в мен. Смятам, че това, което исках да направя, го постигнах“, посочи карнобатлията.

За следващото си предизвикателство той планира нов планински преход, но казва, че засега ще изчака. Тепърва ще сглобява кадри, за да запознае феновете си с преживяването от прехода Ком-Емине.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
  29.08.2021 13:40      

Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхт