Вторник, 30 Nov 2021
    
Мнения

Нинова: Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов

  29.08.2021 13:29  
 Нинова: Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов

В момента цялата отговорност лежи върху БСП, обяви тя

"Не съм посещавала офисите на Слави Трифонов. Всички срещи сме провеждали прозрачно и публично в Народното събрание". Това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова по време на изявление. 

Относно мандата за съставяне на правителство, тя обясни, че между 10 и 15 септември БСП вижда обозримия срок за връщане на папката, ако партията не успее да постигне консенсус за подкрепа с поканените за разговори партии. Тя поясни, че отговорността сега лежи върху БСП. 

„За избор на правителство трябват 121 гласа. Ние разбираме своята тежест и че имаме само 36 и че трябва да търсим съюзници. Обърнахме се към новите партии - „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Поставихме си две цели - да направим редовен кабинет, за да посрещне кризите и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление на ГЕРБ”, посочи Нинова.

Лидерът на партията отчете и заявленията на поканените партии, че не искат да подкрепят правителство на БСП. „Разбира се, всяка партия е в правото си да вземе своето решение. Сигурно те са се съобразили с волята на техните избиратели. Волята на нашите е да стигнем до разбирателство и да има редовен кабинет”, каза още тя. 

 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
  29.08.2021 13:40      

Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхт