Събота, 27 Nov 2021
    
Любопитно

Какво време ни очаква в началото на септември

  28.08.2021 09:50  
Какво време ни очаква в началото на септември

През почивните дни атмосферата над Балканите остава нестабилна с условия за гръмотевични бури и локални интензивни валежи. В събота сутринта се очертават леки мъгли на изток. През деня облачността ще е променлива. Следобед бурното време ще засегне много райони в Западна и Централна България, в най-малка степен - крайния северозапад и югоизточните райони. Валежите ще са с локален характер, на места с условия за градушки. Температурите ще се движат в интервала 26-31 градуса.

По крайбрежието в събота облачността ще е динамична, но валежи са слабо вероятни. Ще духа традиционният за тази част на годината източен вятър с умерени пориви. Вълнението следобед ще се усилва и в по-късните часове, и в неделя максималната височина на вълните ще е около метър и половина.

В планините съботата ще е облачна, дъждовна, с гръмотевични бури – с по-голяма вероятност в масивите в западната половина на страната. Дневните температури с леки колебания остават без промени – 15-22 градуса.

В неделя се очаква от запад на изток да премине пореден студен фронт, който ще създаде условия за динамично време с валежи, гръмотевични бури и резки пориви на вятъра. Дневните температури в северозападната половина на страната ще се понижат с градус-два, но на югоизток и около крайбрежието ще останат без особена промяна.

Седмицата в края на август и началото на септември ще е с променливо време. След валежите през почивните дни, в понеделник все още са възможни слаби превалявания в някои източни райони, които ще спират с тенденция за тихо време с повишаващи се температури във вторник. Около средата на седмицата обаче отново ще захладнее с нахлуването на по-студен въздух от северозапад с валежи.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Маринела СУЛТАНОВА: Над 2800 души искат помощи за първокласници и осмокласници
  28.08.2021 14:09      

Тази година няма доходен критерий, може да се кандидатства до 15 октомври, посочва главни