Неделя, 26 Сеп 2021
    
Несебър

За 20 път! Несебър-домакин на фестивала на меда

  27.08.2021 13:29  
За 20 път! Несебър-домакин на фестивала на меда

За двадесета юбилейна година в Несебър се провежда Фестивал на меда.  В него участват около 12 пчелари от цялата страна.

Основател на това забележително със своята давност събитие е Кирил Киров, който  дълги години бе двигател  на инициативата. От това лято, в  памет на основоположника - учителя Киров, фестивалът носи името на бележития майстор-пчелар.

Пространството около пл. „Месамбрия“ в Старинния Несебър е изпълнено с производители на продукти от природния еликсир, чиито качества са познати на човечеството от хилядолетия. Асортиментът и тази година включва както традиционните  медни изкушения, така и восъчни сувенири, медни мехлеми и козметика - всичко, с което  трудът на пчелите и природата са ни  дарили. Качеството на предлаганата продукция е гарантирано, а  форумът е сред утвърдените фестивали, познати както на туристите, които ежегодно почиват в Несебър, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие. Тази проявата заема важно място в културния календар на общината и спомага за развитие на добри хранителните навици и здравословен начин на живот.  Събитието е едно от най-старите и очаквани, защото съчетава уникалния вкус на чистия природен продукт с големия му здравословен ефект. Разнообразяването на традиционния асортимент и с други продукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър.

Фестивалът на меда ще продължи до 5 септември.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова