Неделя, 28 Nov 2021
    
Созопол Спорт

Созопол посрещна вълнуващо първата си олимпийска шампионка

  27.08.2021 10:37  
 Созопол  посрещна вълнуващо първата си олимпийска шампионка

Кметът Тихомир Янакиев предлага бронзовата медалистка от Токио Евелина Николова  и треньорът й за почетни граждани

 

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова бе посрещната тържествено в Созопол. Кметът Тихомир Янакиев, председателят на Общинския съвет Георги Пинелов и редица спортни ръководители поздравиха 28-годишната спортистка, която стана трета в борбата, категория до 57 кг.

Евелина Николова, треньорът й Мирослав Гочев и президента на СКБ "Ангел Гочев" Сотир Гочев бяха посрещнати на входа на общината с хляб и сол, както повелява традицията.

Бронзовата медалистка получи от кмета Тихомир Янакиев  букет цветя. Цветя и поздравителен адрес поднесе председателят на общинския съвет Георги Пинелов на Евелина Николова. В кабинета на кмета Евелина Николова и треньорът й разказаха за нелекия път към олимпийския медал и изразиха благодарност към Община Созопол и общинските съветници за подкрепата на спортния клуб по борба през годините.

Много емоционална бе срещата на Евелина Николова с жителите на града и младите спортисти на Созопол. Тя бе посрещната с изпълнение на народни танци в сградата на НЧ "Отец Паисий" и с бурни аплодисменти в Киновидеоклуба, където се проведе тържеството, заради дъждовното време. Залата на читалището бе препълнена с хора, дошли да се докоснат до жената, която показа, че може да побеждава в мъжки спортове.

Сред жителите на Созопол, които бяха дошли да я поздравят бяха общинските съветници Анета Филипова, Андрей Николов, Стамат Стаматов и Илиян Стефанов. Евелина Николова получи специален подарък и пожелание за нови успехи от отец Димитър.

Пред всички в залата кметът Тихомир Янакиев предложи Николова и треньора й Мирослав Гочев за почетни граждани и мотивира предложението си с думите: „Созопол никога не е имал олимпийски медалист и за нас това е огромна чест". Кметът им подари плакети и картина на местната художничка Ангелина Недин.

В емоционално изказване Евелина благодари на кмета Тихомир Янакиев, на председателя на БОК Стефка Костадинова, на президента на клуба Сотир Гочев и Мирослав Гочев. „Без тези хора нямаше как да спечеля медала! Те се появиха в момент, в който имах много голяма нужда. Те ми подадоха ръка, когато бях казала край на спорта. Точно тогава повярваха в мен и през цялото време бяха неотлъчно зад гърба ми, дори в моменти, когато не съм го заслужавала. Сега ние сме тук, с олимпийски медал и ви благодаря от сърце“, каза бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио.

 

 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
  29.08.2021 13:40      

Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхт