Четвъртък, 25 Nov 2021
    
Карнобат

Махалата в Карнобат пламна с ковид

  26.08.2021 15:10  
Махалата в Карнобат пламна с ковид

Въпреки това, купоните там не спират, оплакват се местни жители

 

Георги РУСИНОВ

 

Махалата в Карнобат пламна с ковид, научи „Черноморски фар“. Голяма част от завърналите се гастарбайтери са заразени. Местни се чудят как изобщо минават границата, тъй като очевидно не им е наложена карантина. Кметът на община Карнобат Георги Димитров потвърди пред наш репортер, че в ромската махала действително има две огнища. Въпреки това обаче купоните не спирали и музиката постоянно дънела, за което карнобатлии се жалват.

„Заболеваемостта като цяло в общината е висока. Няма място в ковид-отделението – от 15 легла, 15 са заети, а болните растат. Допълнителни мерки не сме въвеждали, като община следим да се спазват сегашните. Където трябва, сме обезпечили с маски и дезинфектанти“, обясни кметът.

Най-вероятно от 1 септември със своя заповед Димитров ще затвори пенсионерските клубове. Четири-пет жени наскоро се разболели в село Церковски.

„Много е вероятно и празник на града да нямаме, както са тръгнали нещата. Този вариант е много заразен, 10 секунди са необходими. Затова на мен по-важен ми е животът на хората, отколкото празненствата“, посочи още Димитров.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Доц. Ангел Кунчев пред Областния щаб: Общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините -няма да постигне резултати
  24.08.2021 15:18      

Засилват ваксинацията и контрола върху мерките Силвия Шатърова И