Сряда, 24 Nov 2021
    
Култура

Рок групата Спринт отбелязва 40 години на сцена с благотворителен концерт в Бургас

  26.08.2021 09:28  
Рок групата Спринт отбелязва 40 години на сцена с благотворителен концерт в Бургас

Българска рок група Спринт, превърнала се в символ за новаторство със своето ню уейв звучене още през 80-те години, отбелязва 40 години на сцена. Легендарната рок група празнува своя 40-годишен юбилей с нов албум, който ще представи и на благотворителните концерти, част от  националната инициатива „Роди дете в България“. Събитието ще събере меломани на 29 август, сцена Охлюва, КЦ „Морско казино”, от 20.00 часа.

“Галактика 2х20” е четиринадесетият им студиен запис и съдържа 12 нови песни и кавър на първото им студийно парче – “Усмихни се”. Освен вече представените сингли от албума и новите песни, групата ще зарадва феновете си с няколко от вечните си хитове, като “Хей, здравей”, “До телефона” и “Домино”.

През месец август ще се реализират 4 благотворителни концерта. Турнето на група Спринт е със специалното участие на Драго Драганов и поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“ . В концерта на групата в Бургас ще вземе участие и Роси Кирилова.

В концертите и в подкрепа на Каузата се присъедини и емблематичният глас на БГ радио – Атанас Стоянов.

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща да се раждат повече деца в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Основни партньори в кампания „Роди Дете в България“ са БГ Радио, медиен портал „Мама Зона“ и Pine Smart Bulgaria – първите умните пелени в света в помощ на всеки родител, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал My Family.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерство на културата в партньорство с Община Бургас.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Доц. Ангел Кунчев пред Областния щаб: Общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините -няма да постигне резултати
  24.08.2021 15:18      

Засилват ваксинацията и контрола върху мерките Силвия Шатърова И