Понеделник, 27 Дек 2021
    
Общество

Започват консултациите за третия мандат

  21.08.2021 13:09  
Започват консултациите за третия мандат

Парламентарната рулетка направи още един ход и вече тече срокът, в който президентът Румен Радев трябва да избере кой ще получи третия мандат. В същото време се очаква да започнат и консултациите, инициирани от „Изправи се БГ! Ние идваме” за формиране на редовно правителство. А в ефира на NOVA от най-голямата партия в парламента – „Има такъв народ”, отвориха вратата за нови разговори с така наречените партии на протеста. С обяснението, че това е политика и не са „ взривявали мостове”.

Новите преговори между партиите ще започнат след ден. Покана за тези разговори ще получат и от „Има такъв народ”, въпреки че вече заявиха, че ще са категорична опозиция. Вратата обаче се оказа отворена. Това стана ясно в ефира на NOVA от думи на депутата от ИТН Димитър Гърдев. Той посочи, че условието им за подкрепа и в предишния парламент, и сега е да не участват в преговори с партии на статуквото - БСП, ДПС и ГЕРБ. Заради това и ако третият мандат бъде подкрепен от една от тези партии, то те ще си останат в опозиция.

„В политиката са възможни много неща. Нека да видим какво е предложението. Това е политиката, това е обсъждането. Няма взривяване за мостове, както се говори за нашата партия. Ние сме диалогични. Но нека не спекулираме – не знаем какво ще бъде предложението, дали изобщо ще се стигне до трето предложение, да не се върне и този мандат”, коментира Гърдев.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл