Понеделник, 15 Nov 2021
    
Несебър

Несебър посрещна градския си празник с много емоция, музика, светлини и забавления (СНИМКИ)

  16.08.2021 13:10  
Несебър посрещна градския си празник с много емоция, музика, светлини и забавления (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Несебър посрещна градския си празник с богата програма. Морският град празнува всяка година на 15 август в деня на Голяма Богородица. Празненствата започнаха с отслужване на празнична литургия в храм „Свети Успение Богородично“ и издигане на националния флаг на Република България.

Денят продължи с провеждането на „Трабант фест“ 2021, където жителите и гостите на града се насладиха на уникални автомобили от прословутата немска марка. За настроението на най-малките се погрижиха със спектакъл от цирк „Балкански“.

Кулминацията в празничната програма бе богатата на изпълнители вечер, съпроводена с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени, както грандиозен пиро-музикален лазерен спектакъл.

За доброто настроение на несебърци и туристи се погрижиха любими на българската публика изпълнители и състави. Сред тях бяха обичаните от вече няколко поколения българи Орлин Горанов и Еделина Кънева, на Веселин Маринов, на легендарната рок група „Фондацията“, на народния певец Данислав Кехайов, чийто меден глас разнася славата на българския фолклор по целия свят. Публиката на Артиум център чу изпълненията на изгряващата звезда A.L.E.K.S.  и група “FOUR”.

За почитателите на струнните инструменти със своите изпълнения се погрижи Свет Радославов - първият българин поканен да участва в шоуто „Америка търси талант“.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров се обърна със следната реч към празнуващите:

Уважаеми съграждани и гости на града,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай празника Успение на Пресвета Богородица – 15 август! Празникът, който честваме с особена почит и уважение като Деня на Несебър, от няколко години насам отбелязваме със събития, достойни за името му на българска и световна ценност.

На днешната дата ние – гражданите на Несебър, с право можем да се гордеем с просперитета си, който всички с общи усилия, воля и дързост постигнахме за десетилетия съвместна работа. Приемствеността и последователността, с която вече няколко поколения работим в името на нашия град, го превърнаха в най-ярката перла от огърлицата на Българското Черноморие и визитна картичка на страната ни пред света.

15 август е ден, свят за християнската вяра, а за всички, благословени с името на Дева Мария, е особено специален и възторжен. Използвам хубавия повод, за да поднеса своите благопожелания към имениците и нека празникът им е споделен с близки до сърцето им.

Уважаеми съграждани и гости на града пожелавам Ви здраве, дълголетие и щастие, и нека Божията майка бди над нас и ни закриля!


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мариана ПОПОВА: Нямам самочувствие на голяма звезда, но съм професионалист, който знае какво прави на сцената
  11.08.2021 15:30      

Ще предложа на бургаската публика един много откровен, интимен и емоционален концерт