Вторник, 28 Дек 2021
    
Бургас

Пускат на вода новия туристически катамаран на Бургас

  16.08.2021 11:00  
Пускат на вода новия туристически катамаран на Бургас

Варненската фирма за малотонажно корабостроене „Галера 07“ днес спуска на вода новопостроения 20-метров катамаран BURGUS за нуждите на Община Бургас, съобщиха колегите от maritime.bg. Припомняме, че новият катамаран ще поддържа редовни линии от Морска гара – Бургас до пристана на остров „Света Анастасия“, пристанище „Сарафово“, лодкостоянката в квартал „Крайморие“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и др.

Строителството на втори пътнически съд за бургаската община, след катамаран „Анастасия“, се финансира по проект за утвърждаване на града като предпочината туристическа дестинация.

Новият катамаран на Бургас ще може да приема до 100 пасажери. Съдът се задвижва с два двигателя с мощност 350 к.с. всеки, позволяващи достигане на максимална скорост от 12,5 kn. Строителството бе осъществено под надзора на Българския корабен регистър.

В новия пътнически катамаран на Бургас са заложени максимален брой компоненти, произведени изцяло в България. Иновативният дизайн на съда е подложен на детайлни проверки от специалисти в ТУ – Варна и Центърът по хидро- и аеродинамика.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов