Събота, 30 Oct 2021
    
Бургас Култура

Кристина Дончева и „Фортисимо“ спечелиха „Бургас и морето“ 2021 (СНИМКИ)

  01.08.2021 12:05  
Кристина Дончева и „Фортисимо“ спечелиха „Бургас и морето“ 2021 (СНИМКИ)

Вили Русева и дуетът Георги Дюлгеров-Гергана Великова взеха второто и третото място

„Черноморски фар“ отличи текстът на "Писмо в бутилка" като най-добър

 

Георги РУСИНОВ

 

Кристина Дончева и „Фортисимо“ са тазгодишните победители от конкурса за песен „Бургас и морето“. Песента „Заклинание“ по текст на народният представител от ИТН Ивайло Вълчев, музика Петър Алексиев и аранжимент Петър Алексиев и Алекс Нушев спечели най-много точки от вота на слушателите и вота на публиката.

Второто място е за „Всичко е море“ в изпълнение на Вили Русева, по текст на Ники Комедвенска и музика и аранжимент на Светослав Лобошки. Песента спечели най-много точки от вота на журито.

Третото място трите вота отредиха на дуета Георги Дюлгеров и Гергана Великова и песента им „Животът ни е сцена“. Текстът е на Живко Колев, музиката и аранжимента на Светослав Лобошки.

Тази година за пръв път бе въведен регламент журито да може да гласува само по веднъж с оценките от 7 до 10, което не се хареса на част от публиката, тъй като любимите им песни бяха по-назад по ред на изпълнение. Песните се изпълняваха по азбучен ред.

За пореден път вестник „Черноморски фар“ отличи най-добрия текст в конкурса. Тази година за пръв път изданието ни се съобрази и с вота от анкета в електронния ни сайт, който безапелационно посочи, че читателите ни харесват най-много текстът на „Писмо в бутилка“. Изпълнението бе на Силвия Колева, музката от Силвия Колева и Нивелин Мирков, аранжимент Нивелин Мирков. Текстописецът получил наградата от главния ни редактор Силвия Шатърова е Яна Вълчева.

За първи път в конкурса се учреди и нова награда – „За най-добър млад изпълнител“, която отиде при Мария Гогушева. Призът е в памет на Пламен Ставрев.

Водещи бяха Атанас Стоянов от БГ Радио и Драгомир Драганов. За доброто настроение на публиката в рециталната част се погрижиха неостаряващите и вечно енергични Братя Аргирови, които изпяха най-големите си хитове. В трио с тях се включи Сашо Кадиев.

Фестивалът започна с минута мълчание за голямата Ваня Костова. Тази вечер е концертът на Стефан Диомов в нейна памет.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“