Понеделник, 20 Сеп 2021
    
Крими

Крадци на автомобил ще търкат нара

  26.07.2021 17:34  
Крадци на автомобил ще търкат нара

След внесено искане на Окръжна прокуратура Бургас от 26.07.2021г., съдът задържа под стража  Р.С. и Д.П., за това, че на 20.07.2021г. в с.Медово Общ.Поморие, като съизвършители противозаконно отнели чуждо мпс – л.а. м.“Опел корса“, от владението и без съгласието на собственика на л.а., без негово съгласие, с намерение да го ползват, като автомобилът е бил изоставен без надзор в гр.Айтос и отнемането е било извършено чрез използване на техническо средство /ключ/ - престъпление по чл.346 ал.ІІ т.2, т.3 вр. с ал.І вр. с чл.195 ал.І т.4 вр. с чл.20 ал.ІІ от НК;

За това, че на същата дата и място Р.С. - при условията на опасен рецидив, отнел от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои портфейл, несесер и сумата от 40лв. – престъпление по чл.196 ал.І т.1 вр. с чл.194 ал.І вр . с чл.29 ал.І б.“А“ от НК и за това, че при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, отново на 20.07.2021г. Р.С., в с.Руен Общ.Руен Обл.Бургас, на банкомат на „Уникредит Булбанк“АД, използвал платежен документ – банкова карта, без съгласието на титуляра и деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК. 

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение за това,  че обвиняемите са  извършили тежките  умишлени  деяния, в които са обвинени,  както и че съществува реална опасност същите да се укрият  или да извършат ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемите Р.С. и Д.П.  мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

Определението на ОС-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.