Понеделник, 27 Дек 2021
    
Айтос

Благоустрояват Градската градина в Айтос по общински проект

  26.07.2021 16:50  
Благоустрояват Градската градина в Айтос по общински проект

Един от зелените символи ще е с нова визия

След като изцяло промени облика на парк "Славеева река", сега Община Айтос се е заела с благоустрояването на друг зелен символ на града - Градската градина - притегателен център за хората от всички айтоски квартали и предпочитано място за отдих, спорт и забавления.

В момента Община Айтос изпълнява проект „Благоустрояване на градска градина в кв. 63, гр. Айтос”. Очакванията са с реализиране на проекта Градската градина да е с изцяло нова визия.

Градската градина е създадена е още в началото на ХХ век с доброволния труд на айтозлии. Дърветата и храстите са пренасяни с волски коли и на гръб от разсадник извън града, за да бъдат засадени на една обширна територия в центъра на Айтос. По-късно, с финансиране от местни производствени предприятия е изградена парковата инфраструктура. Средства за благоустрояване на градината не са инвестирани в продължение на 30-40 години.

Гражданите на Айтос са особено привързани към този зелен символ на града и дълги години бяха особено критични, когато станеше дума за състоянието на алеите, осветлението, зелените площи, дървесната и храстова растителност.

Преди няколко година Община Айтос инвестира средства за изграждането на нова, безопасна и модерна детска площадка, която доведе в градската градина децата на Айтос и младите родители. В края на 2019 г. пък беше реновирана и разширена Закритата спортна зала "Аетос" в градската градина, в която се провеждат всички спортни прояви, турнири, състезания и национални надпревари, организирани от Общината, спортните клубове и учебните заведения.  В градската градина има и игрище за плажен волейбол - любим спорт за децата и младежите, което сега ще бъде реновирано, ще бъде изградена и фитнес зона. Нова визия ще има и теренът около бюст-паметника на Христо Ботев, изработен от ученици от бившето каменоделно училище в града през 1932 година.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл