Неделя, 26 Дек 2021
    
Бизнес Бургас

Над 30 винарни предлагат продукцията си на фестивал в Бургас

  23.07.2021 19:43  
Над 30 винарни предлагат продукцията си на фестивал в Бургас

Ивайло Жеглов и зам.кметът на Бургас Красимир Стойчев дадоха началото тази вечер на осмото издание на Wine & Spirits Fest Burgas. На него от 23 до 25 юли в Експозиционен център Флора, Морска градина си дават среща над тридесет фирми производители на български вина и други видове алкохоли.

Посетителите на Wine & Spirits Fest Burgas мгат да дегустират от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на доставна цена. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, разказват за детайлите по производството, технология и за най-новите тенденции и модата във винопроизводството.

„Още когато напусна София на път за Бургас ме обхваща едно чудесно настроение, че ще изкараме тук четири дни. Тази година и времето е с нас, виждам, че има и доста хора, които са не само жители на Бургас, но и гости, което е чудесно. Надяваме се всички изложители, които са тук да останат доволни както и предни години. Нека кажа, че има доста нови изложители, които за първи път участват.  Радвам се, че сме тук и бихме идвали всяка година по два пъти”, каза организаторът на фестивала Ивайло Жеглов.

„Уважаеми любители на виното, уважаеми производители, първо искам да благодаря от името на кмета Димитър Николов и община Бургас, че сте ни избрали за домакини.  Стана традиция. Надявам се да има много посетители, тъй като има много гости в града. Традиционно Бургаска област сме център на един много силен винен район. Радваме се също, че виненият фест също ще отрази производителите от нашия район.Успех на тях и на всички изложители и наздраве”, каза в поздравлението си зам.кмета Красимир Стойчев.

Участниците са топ производители на вина и спиртни напитки, вносители и дистрибутори от различни страни, подчертават организаторите.

През годините Wine & Spirits Fest Burgas се утвърди като форум, който насърчава посетителите към избор на качествени вина и изгражда у тях критерии, по които да търсят и консумират най-доброто от българските и чуждестранните производители в бранша.

През трите дни на проявата всички любители на виното могат да си закупят желаните и предпочитани продукти. В изложението присъстват и няколко щанда с мезета, като допълнение към качествените вина.

Само за един уикенд от 23 до 25 юли 2021, всеки желаещ може да опита цялото си любимо местно и чуждо вино на едно място на Wine Fest Burgas.

В прохладата на експозиционен център „Флора” могат да се опитат вина на Винарска изба „Тохун“, Бутикова винарна „Зеланос“, Винарната на село Глушник, Винарна Тодорофф, Винарна „Братанови“ и още много други.

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п