Понеделник, 20 Сеп 2021
    
Крими

Бони и Клайд с кражбите от Приморско - в бургаския арест

  22.07.2021 17:36  
Бони и Клайд с кражбите от Приморско - в бургаския арест

45-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Благоевград и 25-годишна жена от кюстендилското село Слатина си спечелиха екскурзия до бургаския арест. Н.А. и С.К. са обвинени за това, че в периода от 10 до 18 юли тази година в района на плаж „Перла“ край Приморско са извършили множество кражби от автомобили. Бони и Клайд използвали електронно устройство за разпознаване на сигнали.

Тандемът успял да задигне слънчеви очила, парфюми, сребърни накити, мобилни телефони от различни марки и парични средства – 600 лева, 360 евро и 1180 щатски долара. Двамата са задържани под арест до започване на наказателното дело срещу тях.

В обитаваните от обвиняемите помещения са открити множество вещи, носещи явните белези на предмети на престъпно посегателство. Районна прокуратура Бургас ТО Царево и РУ МВР Царево апелират към граждани, които са пострадали от кражби на вещи от автомобилите им в периода 10-18.07.2021г. и на соченото място, да сигнализират правораздавателните органи с цел разпознаване на откритите вещи и установяване на цялостната престъпна дейност на обвиняемите.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемите са извършили тежките умишлени деяния, в което са обвинени, както и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Определенията на РС-Царево, с които са наложени мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите, могат да бъдат възразени пред Окръжен съд Бургас.